Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
HonzaQ
Založen: 04 červen 2007 Příspěvky: 99 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: St 20.květen 2015 01:38:30 Předmět: "Dětské" éro |
|
|
Máte někdo zkušenosti s výběrem jednoduchého RC éra pro 6-ti letého kluka? Něco menšího, pomalého, nárazuvzdorného, ne daleko létajícího - aby ho první havárie neodradily, když by se víc lepilo než lítalo. U Pelikána mají v nabídce Twina a jeho variace, ovládaná směrovka a stoupání, klesání tahem motorů. Jen nevím, zda i při té relativní láci je to smyslu a letu plné, zda by to nebyly předem vyhozené prachy.
Velmi uvítám vaše prošlapané poznatky z praxe (i včetně toho, že má ještě čas), předem díky. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: St 20.květen 2015 09:43:22 Předmět: |
|
|
Ahoj Honzo. Mám tohle a je to hodný. Snese to i trochu větru (občas si i couvne) a slepit se to dá vteřiňákem. Mylím, že po záletu by to malej mohl zkusit. Když by to nešlo, bude mít táta halolet na chalupu . Rozpětí to má asi 40cm, váží mi 80g i s baterkou a na 2S LiPolku 180mA to lítá asi 8 minut. Ovládá se motor, směrovka a výškovka. Lítá to pomalu a pohodově. Ten velkej jsme viděl lítat v hale a taky to lítalo na pětníku a pomalu. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
HonzaQ
|
Zaslal: St 20.květen 2015 15:31:19 Předmět: |
|
|
Díky moc za tip, to vypadá dobře - i vzhledem k tomu, že by to mohl utáhnout zpřevodovaný URL MIG 200 (?) a oprášil bych DC JETI regl 6A a pár serv z vraku éra, který mám v profilový fotce (a nebe je mu již bez hranic) . Dál už klasika - nějakou levnou wifinu na řízení, a ženě zatajit, kolik to dohromady zase stálo |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: St 20.květen 2015 16:30:00 Předmět: |
|
|
HonzaQ napsal: | Díky moc za tip, to vypadá dobře - i vzhledem k tomu, že by to mohl utáhnout zpřevodovaný URL MIG 200 (?) a oprášil bych DC JETI regl 6A a pár serv z vraku éra, který mám v profilový fotce (a nebe je mu již bez hranic) . Dál už klasika - nějakou levnou wifinu na řízení, a ženě zatajit, kolik to dohromady zase stálo |
Obávám se, že je to na něj trochu moc velké kombo. Já tam mám tohle a je to akorát na výkon, váhu i velikost. Nevím jak velký serva jsi měl v tom modelu. Ty co mám ve FB už na HK nemají, ale je to něco takovýhodle. Na obrázku vypadá FB možná větší, ale je to celkem prcek. A aby to bylo skoro celý, tak baterka je tady a regl tady. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
HonzaQ
|
Zaslal: Čt 21.květen 2015 09:44:06 Předmět: |
|
|
Pravda, myšlenkově jsem byl v jiné rozměrové a váhové dimenzi. Mikroserva mám, a asi nemá cenu kvůli úspoře za regl vymýšlet DC pohon, stejně k tomu chci pořídit pro prcka jednoduchou vysílačku s mírným výhledem do budoucna (líbí se mi třeba tohle ), objednávka do HobbyKingu bude holt komplexnější.
Moc Ti díky za tipy, a tím pádem za ušetřený čas s experimentováním |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Čt 21.květen 2015 19:32:58 Předmět: |
|
|
Dobrá volba. Já jsem si několik let vystačil s 6.kanálovým Optikem. Mám ho a používám dodnes a nedám na něj dopustit. Mám v něm výměnný modul 2,4Ghz Assana a přidanou paměť. Takže celková kapacoita je 16 modelů. Jenže pak přišlo velké Saro a potřeboval jsem alespoň 8.kanál. Koupil jsem tohle. Je to sice o něco málo dražší než tvůj výběr, ale přijímače jsou relativně levné a dostupné. Navíc se dají použít (spárovat) dva druhy přijímačů. Mám to osobně vyzkoušeno. Vysílač umí spoustu věcí a mám ztažená i videa nějakého českého modeláře, který názorně krok za krokem ukazuje jak se co nastavuje, co k čemu slouží a tak. Letos by měl mít premiéru, protože jsem konečně do Sara koupil a instaloval 3.osé gyro. Jinak už jsem samo vysílač a přijímače zkoušel v jiných modelech. V poho. Nebál bych se tvé volby. Ale 9 je víc než 6 _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
HonzaQ
|
Zaslal: Pá 22.květen 2015 14:25:31 Předmět: |
|
|
Vývoj v kauze - dnes jsem si v Letňanech od pana majitele Free Air vyzvedl jedno z posledních Free Bee 50%, co jsou k mání. Freeair totiž ukončil výrobu modelů, převzali to Slováci, kteří ještě nezahájili produkci (v neznámém rozsahu a složení). Takže kdyby náhodou jste po něčem od Freeair po něčem toužili, jedině zkusit se optat u pana majitele, zda to není k mání v doprodeji zásob. Uff. Hobbyking má objednávku, jako na potvoru vysílač v módu 1 není na skladě Otevřu květinářství, bo prý trpělivost růže přináší ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
HonzaQ
|
Zaslal: Út 09.červen 2015 19:24:56 Předmět: |
|
|
Slovy AI v Matrixu - dokonáno jest :
motor - Turnigy A1405-3000KV Indoor Brushless
regl - Turnigy Plush 6A
serva - Hobby King S0361 3.6g
baterka - Turnigy nano-tech 300mAh 2S 35C
vrtule - 5x3, zkusím třílistou 5030R CW - obě jsou zralé na zkrácení, moc velký tah
přijímač - TGY-iA6 s telemetrií (ukazuje na vysílači napětí na přijímači) z kompletu s vysílačkou TGY-i6 (tady jsem se potrápil, v EU měli jen Mode 2, chyba ve firmware neumožňuje korektně softwarově přehodit mody, nakonec jsem přehodil konektory na křížových ovladačích a nezdokumentovanou funkcí v neuváděném menu překalibroval kniply).
Hmotnost mi vyšla 100g (92+8g dovážení předku do vyvážení na zadní polohu těžiště), první zálet ukázal nutnost dooost potlačit a doprava vyosit motor. Startuje ani ne na půl plynu, udrží se v horizontálu při třetině. Krásně pomalé, při protivánku lehce couvavé Výchylky na 30% plných (zatím), aby to prcek uřídil. |
|
Návrat nahoru |
|
|
HonzaQ
|
Zaslal: Po 15.červen 2015 10:59:31 Předmět: |
|
|
Po včerejšku mohu konstatovat, že úspěšně zalétáno. Díky velké pomoci Romanovi s tipem na éro a jeho osazení.
Free Bee 50% splňuje přesně to, co jsem pro malýho kluka-začátečníka chtěl - pomalé, stabilní éro, s omezenými výchylkami blbuvzdorné, skoro samo přistávající, i po přímém nárazu do země nekomplikovaně opravitelné kapkou vteřiňáku do prasklinky v EPP. Namixoval jsem výškovku do plynu (potlačení), na plný céres je to i hodně svižné, vyblbnu se i já . Snese to i vánek do 2m/s (a umí couvat ). |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|