Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MichalH
|
Zaslal: Pá 12.září 2008 20:32:16 Předmět: Oprava vlhkého regulároru |
|
|
Namočil se mi reguláror v hydroplánu a odmítal sloužit.Po marných pokusech v terénu jsem musel nakonec přistoupit k opravě až doma. Sluší se předem říct, že operace byla úspěšná, ale pacient zemřel. Po neúspěšném sušení a ohřívání regulátor sice fungoval k napájení serv, ale motor nešel, jen při zapnutí potichoučku zahrál. Započal jsem tedy odbornou opravu. Smršťovačku jsem rozřízl a svlékl a ejhhle, velká část kontaktů na tišťáku byla viditelně zoxidovaná. Aplikoval jsem tedy HD - spray (má čistit a odvodnňovat přístroje poškozené nadměrnou vlhkostí) a opravdu. Po ošmrdlání kontaktů hrubším štětečkem regulátor začal hrát nahlas. Dostal další koupel HD a najednou to přišlo - regulátor reguloval, motor běžel jedna radost. Bohužel, ale jen asi půl minuty. Pak se jeden z čipů rozzářil jak supernova, vyšlehl plamínek a bylo to. Teoreticky je mi to úplně jasné. Při marných pokusech to "rozchodit" hned u vody jsem utrápil část těch malinkých mužíčků, kteří tam otvírají miniaturní kohoutky, aby měl proud k motoru kudy téci a ten zbytek to po odborné opravě už nevládl. Jestli mají odborníci jiný názor, je mi to jedno. Ten úžasný i když krátký, pocit vítězství ducha nad hmotou stál za to. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
Založen: 20 červenec 2008 Příspěvky: 292 Bydliště: Praha 13 velká ohrada
|
Zaslal: Po 22.září 2008 20:17:26 Předmět: |
|
|
Jooo, vodní kámen to je sviňstvo, ten vám rozbyl pračku....... _________________________________________
"vzlétnout můžeš, ale přistát musíš" |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Čt 29.říjen 2009 00:37:19 Předmět: |
|
|
Sice s odstupem, ale ze zkušenosti můžu uvést, že namočený régl sem sušil, rep. griloval nad plameny ohniště rozdělanýho za účelem opečení špekáčků
Rozhodně ale doporučuju mít náhradní régl, a byť takto vysušený uvést do provozu až po důkladném otestování. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|