Hobbycity Hobbyking Transmitter ReceiverModeláři na letišti Točnábrushless motor regulator spin gliders
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Sezóna 2011

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Modeláři na letišti Točná -> O fóru Modeláři na letišti Točná, o nás, o letišti Točná
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Janek



Založen: 01 leden 2008
Příspěvky: 1894
Bydliště: kousek od Blatné (JČ)

PříspěvekZaslal: Pá 11.březen 2011 16:55:05    Předmět: Sezóna 2011 Odpovědět s citátem

Počasí se pomalu, ale jistě zlepšuje, dny prodlužují a s rostoucí teplotou začne brzy narůstat účast modelářů -členů i nečlenů o.s. a délka našeho pobytu na letišti. Proto, aniž bych se chtěl pouštět do nějakého mentorování, si dovolím jménem výboru připomenout pár věcí, které se nám během klidného zimního období možná trochu "vykouřily" z paměti:

Ještě před rokem by za budoucnost modelaření na Točné nikdo nedal ani příslovečnou zlámanou grešli. Že zde modelářská plocha stále je a dokonce se i dál vyvíjí (stůl, lavičky, rozšíření posečené plochy), je výsledkem určitého úsilí skupiny modelářů na straně jedné, vstřícnosti vlastníka letiště na straně druhé a především schopnosti obou stran vzájemně komunikovat a hledat přijatelná řešení.
Tato řešení jsou v kostce zakotvena v "Provozním řádu na modelářské ploše Točná", který je každému volně dostupný jak v titulu tohoto webu, tak ve formě tabulky přímo na letištní ploše. Nemá smysl tady jednotlivé body opakovat, to ať si "za domácí úkol" přečte každý sám. Jen je myslím dobré si uvědomit, že na letišti jsme stále pouhými hosty a že každá případná nekázeň nebo konflikt jednotlivce ohrozí zájmy modelářů jako celku.
Takže nejlepší a nejjednodušší, co může každý z nás pro modelářské létání na Točné udělat, je Provozní řád znát, respektovat a vyžadovat jeho dodržování od všech, kdo na modelářskou plochu zavítají. (A začít samozřejmě sám u sebe!).

V nadcházející sezóně nás pravděpodobně čeká ještě jedna významná změna: již koncem minulého roku vydal ÚCL provozní povolení pro veřejné vnitrostátní letiště Točná. Lze tedy očekávat, že zahájení provozu "velkých letadel" je jen otázkou času (aktuálního stavu VPD) a rozhodnutí provozovatele.
Proto na závěr, kromě apelace na dodržování vymezeného letového prostoru pro modely, přece jenom ocituji jeden bod Provozního řádu:
3. Všichni modeláři přítomní na modelářském letišti nekompromisě dodržují zásadu absolutní přednosti skutečných letadel a vrtulníků při leteckém provozu. V praxi to znamená, že v případě zjištění přibližujícího se (startujícího) letounu, ať už vizuálně, nebo pomocí scanneru, ukončí dočasně činnost a přistanou. V případě časové krize se s modelem vzdálí do bezpečné vzdálenosti kolmo na dráhu přibližujícího se (startujícího) letounu.

Tak ať to všem lítá a hlavně ať nám to na Točné vydrží!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MichalH



Založen: 01 červen 2007
Příspěvky: 2066
Bydliště: mám

PříspěvekZaslal: Pá 11.březen 2011 17:30:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Na to se dá říct jen- ANO.
_________________________________________
MichalH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Modeláři na letišti Točná -> O fóru Modeláři na letišti Točná, o nás, o letišti Točná Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.pcforum.sk