Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
Zaslal: So 01.září 2012 23:38:34 Předmět: Měsíc září 2012
Zítra ráno, cca kolem 10h pojedu zalítnout opravdovou mořskou Vedlybu _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru
Zaslal: Ne 02.září 2012 14:07:07 Předmět:
Počítám, že dorazím na kopec kolem 15,30 ....pokud nebude počasí proti:-). _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy
Zaslal: Ne 02.září 2012 18:18:30 Předmět:
Zalitnuto, litato
_________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru
Už to startovalo z vody? Plováky se mi zdají být dost krátké a málo předsazené před vrtuli. A stupeň trochu moc za těžištěm. Ale to víš, každý to děláme trochu jinak a tobě lítá všechno . _________________________________________ MichalH
Zaslal: Ne 02.září 2012 22:29:33 Předmět:
Kdepák, ještě to neletělo z vody. Jirka Č. taky říkal, že zub je vzadu. No, holt se teď nezadařilo, ale uvidíme, dyžtak je rozšlapu _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru
právě jsem dopředělal Jirkovu Orlici, jestli bude zítra tak, jako dneska, tak jí půjdu zalítnout. _________________________________________ ... bude hůř
Proti očekávání dneska stíhám, takže kolem 6.h dorazím na TC.
Trochu pofukuje, ale stejně potřebuju vyzkoušet, jak se chová GROB ve větru
edit: Byl jsem tam hoďku a půl a úplně sám
Přitom bylo krásně a vítr nijak silný, tak do 5m/s. Šlo to ale od SZ přes stromy, takže GROB měl možnost se projevit. Podle očekávání je to i v mírné turbulenci hyena skvrnitá labilní líná, než se uráčí zareagovat na řízení, to by jeden zešedivěl Takže do větru napříště raději osvědčeného Blaníka
A léto nám asi skončilo, cestou zpátky jsem si v autě moc rád zatopil
Zaslal: Po 10.září 2012 14:08:29 Předmět:
Jsem dneska v 7h rano zkousel vzlitnout z more, ale nepodarilo se. Plovaky jsou maly. Jakmile jsem to rozjel, tak sla voda do vrtule. Musim je zvetsit, nakej matrial tady mam. (i jsem je posunul vic dopredu, baterku dozadu a nic). _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru
Ve dvě sem zbalil fidlátka a lítátko a mazal sem na Slapy. Saro nezklamalo a udělalo krásný dva skoro 9min. lety. Bylo to hééééééééééezkýýýýýýýýýýý. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU.
Tak to opravdu muselo být héézkýý, v takovém nádherném počásku Nějaké fotky pro pokochání nemáš?
Na kopečku bylo taky fajn, jenom je už nějak zatraceně brzy tma, 2 baterky a ende
A jako třetí baterka tam byl Honza B. , měl velmi rozvernou náladu, krásným lítáním bavil všechny přítomné i kolemjdoucí, proháněl nás (mě i éro) po letišti a nakonec se strefil vrtulí Blaníkovi do křídla (na zemi). Jen takové škrábnutí, ale úplně zbytečné..
Teď se nedostanu dřív než ve Čt, to zas nemá být počasí, tak uvidíme
Tak to opravdu muselo být héézkýý, v takovém nádherném počásku Nějaké fotky pro pokochání nemáš?
Na kopečku bylo taky fajn, jenom je už nějak zatraceně brzy tma, 2 baterky a ende
A jako třetí baterka tam byl Honza B. , měl velmi rozvernou náladu, krásným lítáním bavil všechny přítomné i kolemjdoucí, proháněl nás (mě i éro) po letišti a nakonec se strefil vrtulí Blaníkovi do křídla (na zemi). Jen takové škrábnutí, ale úplně zbytečné..
Teď se nedostanu dřív než ve Čt, to zas nemá být počasí, tak uvidíme
Janku Very sorry, ale nemám. Nestíhám kočírovat Saro a ještě ho fotit. Holt začátečník no. Já se budu příště víc snažit. Ale vím o jednom člověkovi, kterej mi fotil a dokonce i natáčel Saro na Slapech a nechce se s nikým podělit o tu krásu . Já zkusím ještě poprosit Ivana, aby se u něj taky přimluvil. Ivan ho taky zná. Snad se to podaří po třech měsících. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU.
Zaslal: Čt 13.září 2012 21:25:36 Předmět:
Dneska tady mame odpoledne celkem osklivo, tak jsem se jal upravit plovaky. Rozsiril jsem je a na spodek jsem pridal dve 6mm extropurovy desky.
Furt to zene vodu do vrtule. Takze, zitra je jeste posunu vic dopredu a zvednu to o dalsi 2 cm vpredu i vzadu. Uz ted jsem to vpredu zvednul.
Na predek plovaku dam desticky- jakozto usmernovace strikajici vody.
Tady je par fotek z nocniho testu a bude i video s divaky, radily, povzbuzovaci (nejradeji by to uz ted videli litat, podle me by videli prd, stejne jako ja ).
_________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru
Michale nebuď naivní! Radek má moře doma _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU.
Radku, vím, že jsi velký vynálezce a experimentátor. Ale kdybys se někdy podíval na nějaký hydroplán z boku...... Plováky by měly přesahovat dopředu před vrtuli, aby jejich přední část zachytila klopný moment vysoko umístěného motoru. Teď už to ani moc plováky nepřipomíná , navíc ( si myslím já) jsou celkově moc krátké. Věřím, že při tvé vytrvalosti to nakonec a přeju ti to, ( navzdory osvědčeným typům) z vody dostaneš. _________________________________________ MichalH
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.