Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Ne 02.srpen 2015 12:37:38 Předmět: Měsíc srpenec 2015 |
|
|
A mame tu novy mesic. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: Ne 02.srpen 2015 13:13:48 Předmět: |
|
|
Nejak po druhy se na chvili objevim _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 02.srpen 2015 13:25:27 Předmět: |
|
|
U Benesova teda uz asi hodinu prsi... _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Po 03.srpen 2015 12:43:20 Předmět: |
|
|
Na půl třetí jsme se domluvili s Jozefem. ( Penzisti můžou, kdy se jim zachce). _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
Založen: 01 leden 2008 Příspěvky: 1894 Bydliště: kousek od Blatné (JČ)
|
Zaslal: Po 03.srpen 2015 22:05:38 Předmět: |
|
|
Provokatére Ale počkej, budu teď mít nějaké volno v týdnu a když se mi zachce, půjdu lítat třikrát denně.. co třikrát, pětkrát denně půjdu
Letos se mi tedy ještě nechtělo... |
|
Návrat nahoru |
|
|
HonzaQ
Založen: 04 červen 2007 Příspěvky: 99 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Út 04.srpen 2015 14:32:00 Předmět: |
|
|
Mno nevim, kdy se jim zachce - tudle jsem zaslechl, že maj nejdřív poletovat záclony
(což teda musím poctivě přiznat, že někdy ideální letové počasí naruší priority po domácí bouřce ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: St 05.srpen 2015 09:27:53 Předmět: |
|
|
Zachtělo se mi asi tak na 10.h, než zas bude pětatřicet ve stínu. A pokud vím, dorazí i někteří důchodci |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: St 05.srpen 2015 14:28:26 Předmět: |
|
|
Dorazili nejen důchodci, takže jsme se sešli dokonce ve čtyřech lidech.
Bohužel elementálové nebyli dnes -přinejmenším některým z nás- nakloněni, takže Blaníka jsem radši ani neskládal (přitom termička tam byla, o tom není pochyb) a Hoga jsem při druhém letu díky triviální nepozornosti docela slušně načechral o matičku zem
Pár fotek jsem poslal Radkovi, tak snad bude mít někdy čas hodit je na web
PS. Myslím, že jít podruhé, potřetí, natož popáté se mi dneska už chtít nebude |
|
Návrat nahoru |
|
|
daniel.vrsek
|
Zaslal: Čt 06.srpen 2015 13:28:50 Předmět: |
|
|
Dneska se taky určitě někomu zachce, ne? venku je krásně, tak se toho musí využít |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: So 08.srpen 2015 12:39:23 Předmět: |
|
|
premejslel jsem, ze dneska pujdu, ale teplomer ukazuje 40 stupnu, tak si to asi rozmyslim .... ale mozna k veceru by to slo _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: So 08.srpen 2015 19:51:43 Předmět: |
|
|
Nešlo. Jde to jedině brzy ráno, od 3:00 do 6:00. To je asi 25 stupňů. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: So 08.srpen 2015 20:21:35 Předmět: |
|
|
nešlo, koukam na teploměr, a venku jsou úplně všechny stupně _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: So 08.srpen 2015 20:32:38 Předmět: |
|
|
Byli jsme ráno s Jožkou a Honzou Kvardou, já jsem odpadl první. Ale musíme si zvykat, prý už to jiné nebude. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Ne 09.srpen 2015 04:31:49 Předmět: |
|
|
Kaiser napsal: | Nešlo. Jde to jedině brzy ráno, od 3:00 do 6:00. To je asi 25 stupňů. |
Skoro jsi to strefil. Je 4.31h, jedu do prace a venku je 23 st, fakt peklo |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Ne 09.srpen 2015 15:21:13 Předmět: |
|
|
MichalH napsal: | ...musíme si zvykat, prý už to jiné nebude. |
Šel bych si chvíli zvykat tak před 7.h večer, to už snad bude trochu lidsky. Ale nechce se mi samotnému |
|
Návrat nahoru |
|
|
HonzaQ
Založen: 04 červen 2007 Příspěvky: 99 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Ne 09.srpen 2015 18:01:11 Předmět: |
|
|
Sobota mě nakrkla vlastní blbostí, ve snaze být na zemi před průletem dvojice ér na dráhou Točný jsem při přistávání Soliuse trefil kozu pod velmi šikovně umístěným Spitfirem. Budu získávat nové zkušenosti z opravy promáčklého Elaporu na křídle
Podle současné předpovědi se možná vyskytnem zítra kolem 9, snad se prcek konečně nebude prát s větrem |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Ne 09.srpen 2015 19:35:06 Předmět: |
|
|
Pánové, kolegové. Vím, že to děláte, ale snažte se spitfirovi za každou cenu ještě víc vyhýbat. Pan Sezemský obcházel spitfira, šel jsem s ním prohodit slovo. Ukázal mi na levé straně trupu u vrtule spitfira dvě dírky v potahu jak od prstu. Velice slušně prohodil, že by to mohlo být od modelu. Ujistil jsem ho, že nevím o žádné kolizi ( což samozřejmě neznamená, že nemohla nějaká být). Stačí, co se spitfirem dělá slunce a vítr, bylo by jaksi zbytečné a nepříjemné, kdyby k plíživé zkáze přispěli i modeláři. Promiňte, musel jsem to napsat. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Po 10.srpen 2015 09:22:18 Předmět: |
|
|
Michale děkuji, taktéž mě svrběly prsty. Spitfire tam zkrátka je, pravděpodobně bude i nadále a je na nás, abychom se mu vyhnuli, né naopak.
Jinak včera večer pěkné polítání dokonce s mezinárodní účastí (již dobře známý francouzský kolega i s rodinkou ), jen nás trochu -trochu dost- zaskočil silný severní vítr, který se zvedl chvilku po příjezdu na letiště. Turbulence nad lesem a na přistání byly opravdu nepříjemné
Nicméně se obešly bez následků, na rozdíl od technické závady, která způsobila nouzové přistání a poškození krásného stroje Franty Kohouta (omlouvám se, název typu mi neutkvěl, jen vím že iniciály M.B. neznamenaly v tomto případě Marcel Bloch). Ale prý to nebude až tak složitá oprava.
Zatím nic závazně, ale když to půjde, vyrazil bych dneska navečer znovu, ještě sem písnu později |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Po 10.srpen 2015 16:39:57 Předmět: |
|
|
Trochu tam fouká, ale na rozdíl od včera z mnohem příznivějšího směru, navíc by to k večeru třeba mohlo lehnout (a třeba ne).
Takže dorazím kolem půl sedmé a uvidíme, jak se to vyvrbí |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Po 10.srpen 2015 17:32:18 Předmět: |
|
|
Janek napsal: | Trochu tam fouká, ale na rozdíl od včera z mnohem příznivějšího směru, navíc by to k večeru třeba mohlo lehnout (a třeba ne).
Takže dorazím kolem půl sedmé a uvidíme, jak se to vyvrbí |
Mezi tím bys mohl třeba poslat fotky ze Slap. Co ty na to? _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Po 10.srpen 2015 22:06:55 Předmět: |
|
|
Mezi tím jsem stihnul dobít baterky a udělat večeři. Fotky na Rajče jsem nandal chvíli před tím
Dnešní lítání naprosto super, vítr zpočátku silný, ale JV, čili bez turbulencí a kromě trochu krkolomného směru na přistání žádné problémy nebyly. Postupně se stáčel od J a slábnul, takže nakonec šlo do vzduchu úplně všechno, včetně prvního záletu Albatrose našeho francouzského kolegy
Balili jsme v půl 9 už za šera a díky větru a dloužícím se stínům to byly dneska jediné dvě hodiny, kdy po mě přestal stékat pot!
Jo a ty fotky ze Slap minulý čtvrtek jsou k vidění (a postahování) tady http://jjanek.rajce.idnes.cz/Litani_na_Slapech_6.8.2015/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Út 11.srpen 2015 12:04:11 Předmět: |
|
|
Janku, krásné fotky. Ovšem nejlepší je ten bezmotorový kluzák na té první. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Út 11.srpen 2015 17:53:05 Předmět: |
|
|
Fotograf děkuje, snažil se jako vždycky
Dneska čekám do poslední chvíle, ptž na radaru se od JV blíží nějaká bouřka. Blíží se a blíží se, ale ještě se nepřiblížila, ani z okna nic ošklivého nevidím, takže na půl sedmou dorazím a uvidíme. Když to bude lítací, zůstanu do osmi |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Út 11.srpen 2015 23:18:43 Předmět: |
|
|
Dneska to bylo jak přes kopírák -před půl sedmou na letišti, bezvětří. Šli jsme se s Eryxem pokochat zblízka Pragou Bejby, na které p.Sezemský dělal nějaké seřizovačky odkrytovaného motoru (nádherný zvuk!).. a když jsme se vrátili připravit éra, začalo během okamžiku neskutečně funět! Čuměli jsme na to jak tydýti, protože funělo přímo OD té bouřky, která ne a ne přijít a myslím že nepřeženu, když to ohodnotím na 7-8, chvílemi 10m/s
Byl to ale hladký J-JV, takže jsem to s Blaníkem otestoval a za chvíli už jsme v pohodě poletovali oba. Nevím jak kolega, já jsem nakonec skoro litoval, když vítr před osmou hodinou zeslábl a stočil se, takže už nešlo dělat "vrtulníková" přistání k noze a muselo se před sednutím trochu víc manévrovat a hlavně přemýšlet
Vylítal jsem tři baterky a uháněl domů na večeři -venku i v bytě bylo naprosto vražedné dusno, prý se za celou dobu nepohnul venku ani lísteček!!! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: St 12.srpen 2015 17:01:11 Předmět: |
|
|
Pro velký úspěch dnes opět kolem půl sedmé, pokud se nepřižene nějaká bouřka (zatím to na to nevypadá, ale chtělo by..) |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: St 12.srpen 2015 20:09:17 Předmět: |
|
|
Chtěl jsem, ale nestihl jsem to. Celý den jsem jsem byl pohroužen do průzračné slapské vody( kupodivu zatím kvete zeleně jen v jedné zátoce nad Živohoští) a obeplouval loď uprostřed jezera. Vůbec se mi nechtělo ven na horký vzduch. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Čt 13.srpen 2015 00:01:26 Předmět: |
|
|
Do vltavské vody jsem se též nořil, stejně jako včera, v Komořanech u bývalého přívozu. Čistá, ovšem ledová, pár temp sem a tam a honem zpátky na sluníčko
S lítáním jsi o moc nepřišel, respektive při tvém vztahu k větrům (vanoucím) vůbec o nic. Funělo stejně jako včera, ale z horšího směru -V až SV, takže nad plochou poměrně turbulentno. Blaníkovi to samozřejmě nevadilo, ovšem pohoda to moc nebyla Lehlo to až po osmé a to už jsme balili.
Za mě je to pro tenhle týden všechno, čt a pá nestíhám z práce a o víkendu tu nebudu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Čt 13.srpen 2015 12:27:24 Předmět: |
|
|
MODELARI TOCNA INFO: O tomto vikendu se bude konat na nasem placku nejaka akce s detmi a nebude mozne tam litat.
_________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ewen
|
Zaslal: Čt 13.srpen 2015 17:17:43 Předmět: |
|
|
Dobry den, chcem sa podakovat,ze v pondelok vecer s nami Janek ostal az do pol 9. Moj otec bol velmi rad, ze sa mohol ucastnit lietania vo vasom klube a dufa, ze bude mat moznost k vam znovu zavitat.
S pozdravom,
Ewen |
|
Návrat nahoru |
|
|
marys
Založen: 27 březen 2013 Příspěvky: 184 Bydliště: Vrané nad Vltavou
|
Zaslal: Pá 14.srpen 2015 08:27:10 Předmět: |
|
|