Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
helium
|
Zaslal: Po 09.květen 2011 20:08:17 Předmět: |
|
|
taxem dneska zalítal (znovu ) XB70
docela to i lítá _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Po 09.květen 2011 20:29:57 Předmět: |
|
|
helium napsal: | taxem dneska zalítal (znovu ) XB70
docela to i lítá | Připomeň, jak to vypadá diq. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: Po 09.květen 2011 20:41:18 Předmět: |
|
|
geniální konstruktér MichalH
_________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Po 09.květen 2011 21:11:36 Předmět: |
|
|
A safra. Kdes vzal poustni podminky pro vzlet tohoto silenyho hadraplanu? To litalo nekde v Nevade, ne ? _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Po 09.květen 2011 21:44:26 Předmět: |
|
|
radekc napsal: | Rozdělení plochy bych viděl takhle: přístup, zázemí, místo pro piloty, letecká plocha na starty a přistání. Lítat by se mělo až od úrovně "štěrku", tak jak stojím na fotce 165 je to přímo ukázkový Občas se stává, že se piloti motají v zázemí, pošlapují mezi modely a když pak vystoupím dále do plochy, tak už zase nadávají, že se jim motám do přistání, viď Michale. Viz. pan pilot za mnou..
|
Odmítám respektovat nějaká další vymyšlená a rozšířená pravidla. Máme provozní řád. Stačí, když se nebudeme zbytečně motat na ploše ( doteď to fungovalo). To bychom si mohli za chvíli vydávat i místenky a určovat pořadí letů. Ale pokud bys se, Radku, ujal funkce řídícího létání, sám ti koupím čepici a plácačku ( resp. praporky). _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
Založen: 01 leden 2008 Příspěvky: 1894 Bydliště: kousek od Blatné (JČ)
|
Zaslal: Po 09.květen 2011 22:57:14 Předmět: |
|
|
MichalH napsal: | Odmítám respektovat nějaká další vymyšlená a rozšířená pravidla. Máme provozní řád. Stačí, když se nebudeme zbytečně motat na ploše ( doteď to fungovalo).. |
Já myslím, že nikdo nechce rozšiřovat zavedená pravidla, ale s tím, co napsal Radek, musím souhlasit.
Když jsme tam dva nebo tři, vždycky se "nějak dohodneme", ale při 10 lidech kolem modelů na stojánce a několika modelech ve vzduchu je situace často nepřehledná a nepříjemná. Takže žádné ploty nebo lajny (jako to mají jinde, né že né!), jen prostě respektovat určité zóny, nemotat se kde zrovna nemám co dělat a piloti aby si vzájemně nepřekáželi ve výhledu (což sám velmi často porušuji ).
Jinak dneska to stálo za p.r.d. kvůli větru, vylítal jsem s Rogalusem jen jednu baterku a druhý Baterka (Honza) se mohl nad našimi letovými kreacemi potrhat smíchy Což tedy nevím proč, když to samé předváděl s vrtulníkem -kolmá stoupání a klesání, couvání, otočky na místě, přistání na bod a podobně. Hmm.. no jo, já vím, u vrtulníku se to snese..
Rogalusek přežil, ale příště si dám radši pohoff
Vašku, gratulace k záletu, škoda že jsem nevydržel o chvilku déle! |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Po 09.květen 2011 23:48:51 Předmět: |
|
|
Až budu stát 15 metrů od plotu, před sebou budu mít dalších 30 metrů modelářské plochy, nestěžuj si Michale, že ti překážím v přistání. Nemám rád když se piloti motají mezi modely v zázemí, jednak jsou podráždění, že se u nich někdo motá, druhak jsem podrážděný já, že přešlapují mezi modely, a že si nemůžou jít lítat o 3 metry dál. Myslím, že plochy máme víc než dost. Tím, že budeme lítat dále více od plotu se docílí i efektu, že se bude méně lítat nad dětským hřištěm. Jde o zvyk. A jak psal Janek, je tam takového místa, že se vedle hřiště sakra musíme vejít, sám to teď vidím.
Ten můj náčrt, co sem sem hodil je jen mojí představou o tom, jak by to mělo fungovat. Několikrát jsem říkal, běžte lítat dál. Ono to někde mají opravdu striktně nastavené, mají tam i plůtky k oddělení zázemí a lítací plochy.. Myslím, že to má svoje opodstatnění..když to nejde domluvou.... _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: Út 10.květen 2011 16:45:53 Předmět: |
|
|
kolem pátý tam budu _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Út 10.květen 2011 17:05:05 Předmět: |
|
|
Dnes byla spuštěna na vodu Slapského moře mateřská letadlová loď HOGO a Michal úspěšně zalétl nádherný Borel Aeroyacht (fotky budou později)
Jelikož se ale nad vodou záhy rozfoukalo a k večeru by mohlo přestat, ještě toho nemám dost a kolem 18.h též dorazím na TC
Michal říkal taky něco takového, Roman má rande se zrzkou , tak ten asi nepřijde.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Út 10.květen 2011 18:22:16 Předmět: |
|
|
Svůj názor o dělení plochy na zóny jsem napsal ( pokusil jsem se i o humor). Pokud by k tak zásadnímu opatření mělo dojít, musí o tom rozhodnout členská schůze ( třeba na základě Radkova návrhu) a možná se dohodnout s větrem, aby foukal výhradně zprava nebo zleva.. Pokud jsem si všiml, jste zatím se stejným názorem s Jankem dva. I já souhlasím s kázní na ploše a snažím se ji dodržovat a prosazovat, ale kdybych se rozhodl, že budu řídit modely třeba z prostředka plochy ( přeháním a mluvím o sobě) a hned to začal realizovat, asi bych měl pocit, že je mě na takovou změnu málo, že by s tím měli souhlasit i ostatní ( než to začnu dělat) Nehodlám tady rozebírat a polemizovat o tom, co jsem komu řekl, protože si vyhrazuji právo říkat nahlas, co si myslím. Zrovna tak nechci nikoho kárat, ani být kárán na fóru. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: Út 10.květen 2011 20:55:35 Předmět: |
|
|
fotky jsou na ftp _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Út 10.květen 2011 23:31:35 Předmět: |
|
|
Janek napsal: | Dnes byla spuštěna na vodu Slapského moře mateřská letadlová loď HOGO a Michal úspěšně zalétl nádherný Borel Aeroyacht (fotky budou později)
Jelikož se ale nad vodou záhy rozfoukalo a k večeru by mohlo přestat, ještě toho nemám dost a kolem 18.h též dorazím na TC
Michal říkal taky něco takového, Roman má rande se zrzkou , tak ten asi nepřijde.. |
Jenom bych tě drobně Janku doplnil, že jsme se na slapských březích potkali s lítou šelmou. Byla tak lítá, že se skoro nechala i hladit (alespoň Michal se o to pokoušel). Ostatní - počkejte si na fotky. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: St 11.květen 2011 12:03:44 Předmět: |
|
|
Fotky jsou u Radka na eftp
A že budete zírat, jaké kočky se dají balit na Slapech, o tom nepochybuji (mimochodem Romane, jak to dopadlo večer se zrzkou?)
Pokud jde o "letištní zóny", svůj názor jsem řekl a jen znovu podotýkám, že také nechci žádné fyzické lajnování či plůtkování (fuj, ještě to tak!), jenom klid na přípravu éra, stejně jako na jeho řízení. Což je myslím to, o co Radkovi především jde.
Není to dlouho, kdy jsem někoho pilotujícího upozorňoval, že má krok za sebou model (můj, ležel tak 2m od plotu) a stejně tak jsem nedávno slyšel "nešlápni mi na vejškovku", protože když mám Blaníka ve 400m, pozemské okolí příliš nevnímám
Tak by možná pro začátek stačilo, zeptat se postupně při lítání ostatních, co si o tom myslí..
Dneska nevím jak postíhám, možná zase nějak k večeru zajdu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: St 11.květen 2011 12:59:25 Předmět: |
|
|
Fotky od Helia z neděle a od Janka ze Slap jsou na webůůůů
Kde ste přišli k tomu koťátku? To je úžasný _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalS
Založen: 20 listopad 2010 Příspěvky: 194 Bydliště: Barrandov
|
Zaslal: St 11.květen 2011 14:07:23 Předmět: |
|
|
Taky by mě zajímalo, kdo chová toho leva? Jestli ho potkám na TC, tak se budu cejtit jak na safari a pravda je, že bejt zkonzumovám tímhle levem zrovna není moje největší přání.
Naposledy upravil MichalS dne St 11.květen 2011 15:44:35, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: St 11.květen 2011 14:19:57 Předmět: |
|
|
...že bych navrhnul zónu ještě pro leva....???....ehm _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalS
Založen: 20 listopad 2010 Příspěvky: 194 Bydliště: Barrandov
|
Zaslal: St 11.květen 2011 14:56:08 Předmět: |
|
|
V provozním řádu se o zákazu pohybu levů na ploše letiště nic nepíše, tak můžeš klidně namalovat výběh, já budu raději řídit letadla z auta jako na safari. |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: St 11.květen 2011 16:51:55 Předmět: |
|
|
kjo, nějak po pátý ( šestý ) pudu vyvětrat valkýru
snad tam nebudou žádný levy _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
moskito
Založen: 13 květen 2011 Příspěvky: 19 Bydliště: Česká republika
|
Zaslal: Pá 13.květen 2011 20:29:45 Předmět: |
|
|
Dobrý den, jsem nový do RC a chtěl bych si přijít k vám zalétat...
Budete někdo zítra na letišti? Jestli ano tak v kolik hodin?
Děkuji |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Pá 13.květen 2011 22:59:05 Předmět: |
|
|
Podle medard-online.cz to vypadá, že nebude foukat a srážky Prahu míjejí. Někdo to, že přijde a v kolik, sem píše, někdo ne. Ale je sobota, určitě tam budou nějací modeláři už od rána a pustí tě za plot. Pokud půjdu, píšu to sem třeba hodinu před odchodem z domova. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: So 14.květen 2011 09:05:23 Předmět: |
|
|
Na desátou přijedu. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
moskito
|
Zaslal: So 14.květen 2011 09:20:36 Předmět: |
|
|
Paráda. Já dorazim na 12. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: So 14.květen 2011 10:51:26 Předmět: |
|
|
Taky tak dorazim. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
LadaZ
|
Zaslal: So 14.květen 2011 15:11:00 Předmět: |
|
|
Jedu na Točnou |
|
Návrat nahoru |
|
|
moskito
|
Zaslal: So 14.květen 2011 15:39:24 Předmět: |
|
|
Tak jsem nakonec až na Točnou nedojel a prolít jsem se za Jesenicí, jak je ten maják... Byli tam nějací modeláři. Je to tam pěkné. Spousta místa a vysoká tráva. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Carso
|
Zaslal: So 14.květen 2011 19:37:08 Předmět: |
|
|
moskito napsal: | Tak jsem nakonec až na Točnou nedojel a prolít jsem se za Jesenicí, jak je ten maják... Byli tam nějací modeláři. Je to tam pěkné. Spousta místa a vysoká tráva. |
Škoda, moc jsme se na Vás těšili . _________________________________________ Optic 6, Hoaxi II, Sky Lady II, Canary ASP 7,5ccm, Extra 260 (nehoda), Pitts S2CX, T-Rex 450 Pro, T-Rex 600 ESP, atd. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: So 14.květen 2011 21:13:46 Předmět: |
|
|
Fotky od pana Ladi Zv. jsou na webuuu _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 15.květen 2011 10:24:48 Předmět: |
|
|
Jedu tam s Milanem na 11tou. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 15.květen 2011 15:38:02 Předmět: |
|
|
Musím říct, že tam bylo hezky. Sice když sem přijel tak malonko kráplo, ale pak už to bylo bez kapek. Vítr byl celkem ok, chvílema ani nefouklo. Vylítal sem 5 baterek a dokonce i něco natočil z výšky!!!! (jak jinak...). Udělaám videjíčko, ještě mám materiál z minulýho tejdne. Tak se těště _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 15.květen 2011 18:16:45 Předmět: |
|
|
a je to táááááááááááám.. http://www.modelari-tocna.cz/uploads/video/201105/003-tocna-20110515-VIDEO.avi
_________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
|