Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vosy
|
Zaslal: Po 05.květen 2008 15:47:12 Předmět: Re: palivo |
|
|
Jirka napsal: | Tak jsem minulý týden dopotřeboval kanystr s palivem (ricin). No a teď řeším, jestli mám koupit opět ricin, nebo zkusit syntetiku? Jedná se o motor ASP 7,5, nalétáno má tak 3hodiny, takže by měl být celkem zaběhnutý. Mohl by mi někdo zkušenější poradit, shrnout výhody a nevýhody? Dík moc |
Ricín x syntetika, to je dlouhý povídání.
Co člověk, to názor. Já lítal 2 motory (4 a 5,3 ccm) s ricínem, nyní svůj třetí spalovák 8,5 ccm jsem se nechal ukecat na syntetiku.
A říkám otevřeně, že k ricínu se už ani náhodou nevrátím. Kupuju nejlevnější syntetiku s 1% nitrem od Pelikána (5 litrů za 439 Kč) a jsem maximálně spokojen.
Motor chodí skvěle, volnoběh výborněj, přechody taky. Jako velkou výhodu osobně vidím podstatně menší zasvinění modelu.
Je to ale otázka názoru. Motor musíš mít především pořádně zaběhlej (což asi máš) a seštelovanej. Hodně záleží na svíčce. Doporučovaná ASP mi moc neseděla, s OS maxí osmičkou to šlape, jak má. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Accipiter Badius v tuningu, stříďák, osvětlení
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Po 05.květen 2008 19:38:30 Předmět: |
|
|
škoda, že mi spalováky nic neříkají _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Po 05.květen 2008 21:25:28 Předmět: |
|
|
Radek: spalováky? Normálka: kravál, smrad, mastnota.... nic pro fajnovky _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Accipiter Badius v tuningu, stříďák, osvětlení
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|