Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ivan
|
Zaslal: St 20.únor 2008 16:15:07 Předmět: |
|
|
Pánové, závidím vám časoprostor na lítání, nějak mi doma přidělili moc práce a krutě nestíhám, ale už jsem nadrženej jak panna v máji. Obdivuji krásné nové stroje, zejména tedy Michala - to nemá chybu!
Tak snad o víkendu se zadaří _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: St 20.únor 2008 18:57:29 Předmět: |
|
|
Ivan napsal: | Pánové, závidím vám časoprostor na lítání, nějak mi doma přidělili moc práce a krutě nestíhám, ale už jsem nadrženej jak panna v máji. Obdivuji krásné nové stroje, zejména tedy Michala - to nemá chybu!
Tak snad o víkendu se zadaří | To víš, Ivane, pochvala i starce potěší, děkuju. Ale vzhledem k tvé nekázni v docházce na letiště jsem se původně chtěl zeptat " kerej vy ste ? " _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
Založen: 01 leden 2008 Příspěvky: 1894 Bydliště: kousek od Blatné (JČ)
|
Zaslal: St 20.únor 2008 20:56:27 Předmět: |
|
|
MichalH napsal: | Koukám, zase zimní spánek, fórum zeje prázdnotou. Bylo nás dnes odpoledne pár na letišti.. |
Aby zase fórum nezelo prázdnotou, tak dneska nás taky bylo pár na letišti Počasí jak na jaře, i když pak to studený větřík trochu pokazil a dal jasně najevo, že je ještě únor.
Vylítal jsem 5 baterek (což čítá tak 1h15m čistého letového času), něco jsem nafotil, nic nerozbil a odjížděl úplně spokojený, jako asi všichni kdo dnes mohli dorazit.
Nevím kdy se zas na letisko dostanu (práce v turnuse má kromě výhod i zřejmé nevýhody), ale ono se prý stejně zhorší počasí...
Jo, a taky mě chyt stavební amok, protože vidět kolem sebe takovou spoustu krásných modelů je velmi výrazná motivace (díky, Michale) a taky proto, že točit termiku s motorákem je vopruz, když se vám doma válí (a jak už dlouho!) nedodělaný větroň- polomaketa L-23 Super Blaník 2,6m. Tak já jdu na to, ať máme brzo další Točenský zálet |
|
Návrat nahoru |
|
|
Wendelin
|
Zaslal: St 20.únor 2008 21:09:22 Předmět: |
|
|
No já už jsem chtěl házet flintu do žita,to by mě nenapadlo,že vyosení má takový vliv,takže opět zlatej Michal no a pak už to byla brnkačka. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Wendelin
|
Zaslal: St 20.únor 2008 21:13:12 Předmět: |
|
|
Nedalo mi to a vytáhl jsem doma z archivu ročníček 94 modrý portugal a musel jsem to zapít,protože jsem si konečně zalítal.Taková věc se musí oslavit.
Takže všem na Točné na zdraví |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 175 Bydliště: Praha - Braník
|
Zaslal: St 20.únor 2008 22:09:22 Předmět: |
|
|
Gratulace |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: St 20.únor 2008 22:10:09 Předmět: |
|
|
Jinak pocasi fakt parada ... sedim v praci a jen tise zavidim, ze si to tak pekne uzivate ... ja nejdriv o vikendu |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
Založen: 02 leden 2008 Příspěvky: 369 Bydliště: Praha Pankrác
|
Zaslal: Čt 21.únor 2008 20:36:41 Předmět: Taky dělám letadlo |
|
|
Tak pánové...ovlivněn úspěchy vedlyb, štorchu a ostatních krásných extruporletů a díky informačnímu zázemí od MichalaH jsem se též pustil do stavby letadla..
Za předlohu jsem si vybral DHC-2 Beaver. Jestli to tomu ale nakonec bude podobný říct nedokážu...nějak jsem si to sice přepočítal do měřítka, ale jak jsem to pak furt upravoval, přizpůsoboval a zabrušoval, tak se to trochu začíná od předlohy vzdalovat.. No, budu tomu říkat "Bobr" Nejvíc bude asi záležet, jak se mi povede vymodelařit ten kulatej čumák..
Níže pár obrázků aby jste mohli kritizovat, ale hlavně chválit!!
_________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
|
Zaslal: Čt 21.únor 2008 20:42:57 Předmět: |
|
|
Tak a teď mi řekněte, co jsem udělal blbě, že se mi tam ty obrazky neukazujou... _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Čt 21.únor 2008 22:10:51 Předmět: |
|
|
Hezky čistá stavba. Jen, kdybys postavil Turbobeavera, takhle se budete přetlačovat s Ivanem.Jeho Beaver má laťku hodně vysoko, to tvé ale zatím taky vypadá moc dobře. Ostatně, proč by na letišti nemohlo být třeba sedm Beaverů, letadlo je to nádherné. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
aleš
Založen: 02 červen 2007 Příspěvky: 82 Bydliště: Praha 9 - Horní Počernice
|
Zaslal: Čt 21.únor 2008 22:36:46 Předmět: |
|
|
hezky, to ja asi snad ani nebudu ukazovat, natoz pak nazyvat dinga dingem....
jinak obrazky se neukazuji asi proto, ze Ti tam kde je mas ulozeny to nedovoluje server...... |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Čt 21.únor 2008 22:47:38 Předmět: |
|
|
StepanS napsal: | Tak a teď mi řekněte, co jsem udělal blbě, že se mi tam ty obrazky neukazujou... |
uz sem ti to upravil _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Čt 21.únor 2008 22:55:13 Předmět: |
|
|
A vůbec, to křídlo je okopírovaný z Vedliby!!!!
_________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Čt 21.únor 2008 23:03:28 Předmět: |
|
|
Je dobre, zes tam dal 2 ty stojny do kridla, co to vydrzi muzes pozorovat u GliderVedliby akorat bych je dal trochu bliz k sobe.
Konstrukce jinak perfektni a litat to urcite bude _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Čt 21.únor 2008 23:27:05 Předmět: |
|
|
Mám připomínku. Tyhle obrázky a diskuze patří spíš do "techniky"! _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
mi5
|
Zaslal: Čt 21.únor 2008 23:36:24 Předmět: |
|
|
O víkendu zalítnu tatkovo EG s novym motorem z UH. Je tedy trošičku pokroucenej čumák z bouračky, snažili jsem se ho nastavit, takže se uvidí. Serva na křidélkách taky číny, snad poletí. . |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
|
Zaslal: Pá 22.únor 2008 02:08:38 Předmět: |
|
|
děkuji, děkuji, děkuji, nicméně chválu prosím až bude jistý, že to bude lítat
vezmu to popořadě:
- Ivanův Beaver (aspoň soudě dle obrázků) je naprosto geniální a opravdu vypadá jako Beaver...já už teď vidím, že to moje bude mít značné rezervy, ale je to má prvotina, tak prosím o schovívavost
- Radku, děkuji za opravu! Pouč mě co jsem udělal špatně, abych už to příště uměl sám..plosííím..
- Aňo, aňo, inspirace užasnou vedlybou je zde prokazatelná Lišty jsou od sebe tak daleko, aby mi mezi ně vlezlo servo..
- Nojo..sem to poplet..mělo to jít do techniky..omlouvam se..
Ale může za to Radek! Ja tu koukal na fotky opravy vedlyby a sem to omlylem vrznul sem..
Tož abych splnil thread - rád bych dorazil v neděli..když nebude moc fučet _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: Pá 22.únor 2008 11:24:59 Předmět: |
|
|
Moc pěkné ... líbí se mi ocas, ten se ti povedl !!! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: So 23.únor 2008 10:46:39 Předmět: |
|
|
Jaxte na tom o víkendu? Já dnes nemůžu al na neděli opoledne bych dorazil rád - jestli nebude proti ten nahoře. Tak snad nebudu sám.
Sorry za offtopic, gdyš to tady tak čtu _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Accipiter Badius v tuningu, stříďák, osvětlení
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: So 23.únor 2008 20:54:57 Předmět: |
|
|
Ted sypu na web fotky ze dneska + Jankovy fotky z 20. a ze zacatku unora.
Mj. sem byl jeste ted v Bauhausu pro desky 6 a 3mm a lepidlo. Nikde jsem nemohl sehnat oblibeny UHU Por. V Bauhausu ho meli dost nesikovne u kobercu na zdi. Z obavy ze ho priste nesezenu jsem koupil hned 3 _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: So 23.únor 2008 21:04:18 Předmět: |
|
|
Na fotce Lada nehleda neco spadleho do travy(treba jako Michaluv mini sroubek), ale smeje se.
A smal se tak, ze uz ani vic smat nemoh
_________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: So 23.únor 2008 21:41:36 Předmět: |
|
|
A když jsme se ho zeptali, jestli se směje radostí a štěstím, že je s námi na Točné, smál se ještě víc ( a šťastněji). _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: So 23.únor 2008 22:26:24 Předmět: |
|
|
Podle fotek soudím, že dnes bylo moc pěkně. o to víc mě štve, že jsem nemohl. Zejtra bych ale odpoledne rád dorazil. Dopoledne budu muset taky něco dělat na zahradě - nevýhoda začínajícího jara
Snad mě to moc nezničí a kolem druhé bych dorazil. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Accipiter Badius v tuningu, stříďák, osvětlení
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: So 23.únor 2008 23:37:27 Předmět: |
|
|
Vosy: hezky bylo, hlavne teplo. Ale foukalo a era se ve vzduchu hrozne placala. K veceru vitr utichl konecne se nekam schoval _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivan
|
Zaslal: So 23.únor 2008 23:42:07 Předmět: |
|
|
Pánové, jsem poctěn a děkuji za pochvalu mého skoro Beavera, taky má řadu vad na kráse, ale díky Radkovi a jeho odkazům na plánky, podle kterých jsem to dělal a moudrým (bez ironie!!!) radám pana M. se to nakonec docela zdařilo. A hlavně to dobře létá. Mám ještě plány doma (1:1), pokud by někdo měl zájem.
Dneska se mi bude dobře spát _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
|
Zaslal: Ne 24.únor 2008 11:47:06 Předmět: |
|
|
Tak já dnes nedorazím..musím do ZOO (grrrr...) Ale dělám to pro zachování klidu a míru na domácím poli
Ivane, ten plánek bych strašně chtěl..! _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Ne 24.únor 2008 20:29:37 Předmět: |
|
|
radekc napsal: | Na fotce Lada nehleda neco spadleho do travy(treba jako Michaluv mini sroubek), ale smeje se.
A smal se tak, ze uz ani vic smat nemoh
|
Pro nezůčastněné to ale spíš vypadá, jako kdyby se Láďovi přitížilo a chtěl si něco odložit. Jinak Vás fšechny zdravím. Asi bylo dneska fakt krásně, ale já sem, podobně jako Štěpán, musel pro klid duše (určitě tušíte které?) taky plnit rodinné povinnosti. Bohužel příští wykhend makám, tak se no Točnou zas nedostanu. Štěpáne to éro vypadá slušně. S podvozkem Ti asi moc neporadím neb s ním sám bojuji, ale mohu Ti nabídnout smočení (štětce). Používám barvy vodouředitelné na bázi akrylu. Když uschnou, tak s nima voda ani nehne. Mám bílou, modrou (na MiGu) a takovou žlutozelenou (na Saru). _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 24.únor 2008 21:41:57 Předmět: |
|
|
Fotky ze dneska jsou na webuuu. Video tam sypu ted _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 24.únor 2008 21:44:50 Předmět: |
|
|
StepanS napsal: | Tak já dnes nedorazím..musím do ZOO (grrrr...) Ale dělám to pro zachování klidu a míru na domácím poli
Ivane, ten plánek bych strašně chtěl..! |
A stejne si dorazil. Nedalo ti to _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 24.únor 2008 22:15:42 Předmět: |
|
|
_________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru
Naposledy upravil radekc dne Ne 24.únor 2008 23:24:59, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|