Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Eryx
Založen: 01 červenec 2013 Příspěvky: 56 Bydliště: Praha - Modřany
|
Zaslal: Po 01.červenec 2013 10:20:33 Předmět: Zalétání modelu po havárii |
|
|
Koupil jsem si motorového větroně SKY CLIMBER RTF 2,4 GHz a protože jsem ho nechtěl hned při prvním letu rozbít, využil jsem inzerované možnosti zalétání modelu s instruktorem.
Bohužel se to ani s instruktorem nepovedlo a model skončil na zemi v několika kusech.
Nyní je větroň zase opravený a prý i funkční.
Chápu, že se asi nikomu nebude chtít létal s havarovaným modelem, ale byl bych moc rád, kdyby ho alespoň někdo mohl prohlédnout po technické stránce a poskytnout mi pár nejzákladnějších rad a instrukcí, které jsem v prvním případě asi nestačil vstřebat.
Zatím létám jen na simulátoru, tak to snad podruhé tak katastrofálně nedopadne.
Model jsem kupoval pro synka, že s ním bude létat, až bude větší.
Najde se prosím někdo, kdo by byl ochotný mi pomoci?
Předem moc děkuji za odpověď. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Po 01.červenec 2013 11:36:03 Předmět: |
|
|
Přijďte ( nejlépe za slabého větru) s modelem na Točnou v " kdy kdo bude " si vyhlídněte ,až z modelářů někdo bude na letišti a určitě se najde dobrovolník, který vám rád pomůže, příp. model zalítne. Všichni jsme začínali, není nic neobvyklévo, že vám zkušenější modelář pro poprvé letadlo vyžene do výšky a řízení vám předá, případně přispějě i radou co s tím. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Eryx
|
Zaslal: Po 01.červenec 2013 11:52:13 Předmět: |
|
|
MichalH napsal: | Přijďte ( nejlépe za slabého větru) s modelem na Točnou v " kdy kdo bude " si vyhlídněte ,až z modelářů někdo bude na letišti a určitě se najde dobrovolník, který vám rád pomůže, příp. model zalítne. Všichni jsme začínali, není nic neobvyklévo, že vám zkušenější modelář pro poprvé letadlo vyžene do výšky a řízení vám předá, případně přispějě i radou co s tím. |
Děkuji za rychlou odpověď.
Na Točnou to mám kousek, občas jezdím okolo letiště na koni, až tam někoho zahlédnu a bude slušné počasí, pokusím se s někým domluvit.
Už se na to moc těším. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Pá 05.červenec 2013 19:56:51 Předmět: |
|
|
Koně budete muset asi nechat před plotem . _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Eryx
|
Zaslal: Ne 07.červenec 2013 21:38:26 Předmět: |
|
|
MichalH napsal: | Koně budete muset asi nechat před plotem . |
Koně jsem nechal raději doma a na letiště jsem přijel autem. Nutno však dodat, že příjezdová cesta od Cholupic je vhodná spíš pro toho koně.
Chtěl bych moc poděkovat za milé přijetí a pomoc, které se mi od všech modelářů dostalo. Hlavně děkuji panu Josefovi, který mi věnoval nejvíc času při instruktáži co dělat s letadlem ve vzduchu aby mi nespadlo nebo nezmizelo v přilehlém lese. Velmi poučné bylo i seřízení letadla před letem, aby se chovalo jak se pro začátečníka patří. Možná, že kdyby bylo takto seřízené už před prvním letem mohlo to dopadnout lépe. I když asi ne, protože zatím jsem dokázal udělat nad letištěm jen pár otáček a na zem letadlo vždy bezpečně dovedl pan Josef. Moc rád bych si tuto instruktáž ještě několikrát zopakoval, abych uměl k těm zatáčkám nad letištěm přidat i start a přistání.
Ještě jednou všem moc děkuji za pomoc a báječný pocit z prvního létání. |
|
Návrat nahoru |
|
|
jozef
|
Zaslal: St 10.červenec 2013 22:27:55 Předmět: |
|
|
Pane Eryxi, jsem rád, že jsem vás neodradil od dalších letů. Kdykoliv bude počasí a někdo přítomen, (kdo zrovna není zvyklý na jiné řízení než mód 1), budete zdárně pokračovat. Sledujte rubriku kdo kdy bude.
Jozef. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|