Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Daniel K.
|
Zaslal: Ne 01.září 2013 18:01:29 Předmět: Dvouvrtulové éro |
|
|
Chci se zeptat, jestli někdo dělal dvouvrtulový model a jak je to řešený - já jen, že bych taky chtěl zkusit něco podobnýho spáchat - sice nevim jestli na to budu mít čas, chuť, materiál a komponenty ale špatný by to asi nebylo |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Ne 01.září 2013 19:35:45 Předmět: |
|
|
Určitě tu lidi mají zkušenosti s 2-vrtulovým érem. Co by tě konkrétně zajímalo? _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Daniel K.
|
Zaslal: Ne 01.září 2013 20:26:38 Předmět: |
|
|
No já s modelařinou jako takovou moc zkušeností nemám, jednou jsem lepil nějakej čínskej plastovej model tryskáče a nakonec jsem s tím fláknul. Takže když se to tak vezme, bude toho víc. Ale myslím že bych něco smontil - asi je lepší začít házedlem než motorovim érem a nebo stavebnicí. Akorát nevím, jak to teď budu mít s časem jelikož začnu chodit na střední a do Prahy budu dojíždět. Na Točnou nebo za někým, kdo s tím má zkušeosti bych mohl maximálně o prázdninách. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 01.září 2013 20:50:49 Předmět: |
|
|
Každý jsme začínal. Zkušení určitě rádi pomohou začátečníkům
Když začneš házedlem, tak získáš nějaký povědomí o aerodynamice. Nevadí ale, když rovnou začneš omotorovaným strojem. Podle zkušeností bych ti doporučil větroně ~ 1,5m a víc s ovládanými křidélky. Je to velký - vidíš to, je to jednoduše ovladatelný - odpustí to zbryklý ovládání, když ti dojde šťáva, tak s tím přistaneš v pohodě, pokud to už trochu umíš - má to klouzavost, a další výhody, fakt žadnej strach.
Pořád tu ale nevíme, co bys vlastně potřeboval za rady s 2-motorákem
Při 2-motoráku by třeba mě zajímalo(páč s tím nemám zkušenost, ale už tu ve fóru diskuze proběhly nad tím, takže ledacos už vím):
- je nutné točit vtrule protiběžně?
- jak maximálně mít daleko mít vrtule od trupu?
apod. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Daniel K.
|
Zaslal: Po 02.září 2013 14:21:47 Předmět: |
|
|
radekc napsal: | Při 2-motoráku by třeba mě zajímalo(páč s tím nemám zkušenost, ale už tu ve fóru diskuze proběhly nad tím, takže ledacos už vím):
- je nutné točit vtrule protiběžně?
- jak maximálně mít daleko mít vrtule od trupu?
apod. |
Jo to by mě zajímalo a taky jak udělat elektroniku, jestli je potřeba nějakej regoš na řízení elektromotorů (myšleno aby při zatáčení měnil jeden z nich otáčky) nebo je stačí spřáhnout dohromady. a případně jaká je vhodná baterie, regulátor, stříd. motor, vrtule (opravdu o tom nemám ani páru). za případné rady děkuju. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Daniel K.
|
Zaslal: St 04.září 2013 16:43:44 Předmět: |
|
|
Ještě bych měl dotaz pro Radka - Ty jsi někdy stavěl nějaký dvoumotorový éro - třeba DuoVedlybu |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: St 04.září 2013 16:50:06 Předmět: |
|
|
jeste ne _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
|