Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vosy
|
Zaslal: Út 19.červen 2007 21:18:32 Předmět: Mustang od LM |
|
|
Tak mám nakoupeno na novýho mlunoleta www.lm-model.cz/p51b.htm.
Motor bude ten "náš" CF2812 s pevnou vrtulí 7/4
Regulátor sociální 18A Basic (za 580,- )
Baterky 3S 1300 mAh (stejné mám do Badia)
Příjmač MZK Sexta Mini www.mzkservis.cz/products.php?curmenu=606 (má hafo funkcí jako TSR, FS a DSP) - tady jsem volil kvalitnější (doufám) a přitom malej příjmač.
Akorát má ukrutně dlouhou anténu
Ještě chybí serva, Polena nemá HS-55 a do jinejch se mi nechce. To asi ale nebude problém sehnat
Zatím nevím, jestli dám 2 na křidýlka, nebo podle "návodu" jen jedno. Spíš se kloním ke dvěma, proto ten šestikanál.
Doufám, že éro přijde tento týden, pan Mašík mi to sliboval.
Vlastně jsem se rozhodoval podle baterek: ke svým tříčlánkům (max. 16A) jsem dokoupil zbytek včetně letadla . Akrobacie s Blade Dancerem mě nějak přestala bavit, proto jsem volil stíhačku.
Mělo by to s tímhle vybavením vážit max. 420 gramů. Doufám, že éro motor zvládne a nebude to šnek.
Taxem zvědavej. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Accipiter Badius v tuningu, stříďák, osvětlení
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
petrjin
Založen: 04 červen 2007 Příspěvky: 48 Bydliště: Praha 5 - Zbraslav
|
Zaslal: St 20.červen 2007 12:49:03 Předmět: |
|
|
Ach jo, další elektrolet. Spalováky skutečně vymřou..... _________________________________________ Funtana S 90 2T, ASP 120, 20 ccm
Tiger Trainer, MVVS 8 ccm |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mirek
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 18 Bydliště: Praha-západ, Zlatníky
|
Zaslal: St 20.červen 2007 14:23:56 Předmět: |
|
|
Ale nevymřou, já se spalováka rozhodně nevzdám, i když lítám i s elektrou. Ta je méně náročná na čas. Spalovák si prostě vždycky vychutnám. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 175 Bydliště: Praha - Braník
|
Zaslal: St 20.červen 2007 15:24:18 Předmět: |
|
|
Vypadá pěkně ... taky jsem dumal, že koupim nějaký EPPčko (bohužel WWI se moc nedělají) a budu si lítat ... ale asi to skončí tak, že si zase něco postavim ... budu mít dovču na chatě, tak abych se nenudil |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Čt 28.červen 2007 12:16:35 Předmět: |
|
|
Tak hurá! Dneska mi konečně přišel.
Jelikož ale pro mě je i tato "stavba" nesmírně komplikovaná záležitost, doufám, že to do týdne dobastlím
Koupím čerstvej střední vteřiňák a aktivátor a jdeme na to. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Út 03.červenec 2007 08:26:23 Předmět: |
|
|
Taxem dneska zalítával. Sice foukal vítr ale nešlo to vydržet.
Zjistil jsem, že mám moc vzadu těžiště. Sice asi v 1/3 hloubky křídla ale podle návodu má být jen asi v 1/4. Takže musím dovážit vepředu.
To mě štve, protože i přes razantní vyztužení uhlíkem a kyanoakrylátové orgie jsem se s letovou vahou dostal na sympatických 370 g.
Místo gumičkového unašeče dám kužel - ještě nevím, jestli pevný, nebo sklopku (ty jsou těžší )
Stejně ale budu muset dát k motoru kousek olova, doufám, že to nebude moc.
Skoro se to nedalo řídit. Hrůza! Musel jsem negativy na koncích křídel zrušit a dát dokonce malinko pozitivy a trochu potlačit výškovku. Takhle to alespoň na plný plyn letělo pěkně Vylítal jsem celý baterky ale docela jsem se u toho zapotil.
Je to zatím jednoznačně nejobtížnější éro, které jsem řídil - ale určitě se to po posunutí těžiště změní a bude to houbolet pro důchodce.
Pohon je naprosto dostatečný, i v tom včerejším větru nebyl problém.
Ještě, že jsem šel za barák na tu moji louku s metrovou trávou! Jinak bych asi lepil _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Út 03.červenec 2007 20:55:04 Předmět: |
|
|
Tak jsem vypálil trup, posunul baterky, vyosil víc motor, přidal 10g olova, dal sklopku 7/4 a ..... fantazie!
Těžiště mám tak 45 mm od náběžky a éro sedí ve vzduchu jak přibitý. Výkon čínského Emaxe pohodovej, lítá (na EPP) poměrně rychle.
Na mluno docela dobrý , akorát ten zvuk to nemá!
V pátek asi nebudu brát pyloňáka (to máte radost, co?), vezmu jen obě elektriky.
Btw. nevezmete někdo kleštinovej ampérmetr? Docela by mě zajímalo, kolik to žere. Po 9 minutách začaly baterky slábnout, tak jsem šel dolů. Skoro mi to přijde málo. Te´d je mám na nabíječce, uvidíme, kolik se do nich dobije. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|