Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mirek H
|
Zaslal: Čt 12.červenec 2007 07:52:36 Předmět: Zlín 50 EPP |
|
|
Zdravím letci.Nechal jsem se inspirovat Honzy Vosyho článkem o jeho novém Mustangu.No a vlastně taky narážkou na pasivitu registrovaných. Je to už asi tak měsíc, co jsem si koupil Zlína 50tku(EPP).Když jsem se na něj ptal,bylo mi řečeno, že lítá moc pěkně a tak jsem jsem neváhal.Volba na EPP stroj padla poté co mě přestalo bavit opravovat stroje "dřevěné". Patřím totiž mezi začátečníky a bohužel jsem začínal s akrobaty(cca 25letů).Vzápětí jsem malinko znejistěl, protože jsem sem tam zaslechl :"Zlín?No éro je to pěkný ale strašně zrádný a ne moc hodný"!Trochu jsem se popral s umístěním všech střívek do Zlínka(mé první EPP) ale dopadlo to dobře a jak popisuje Honza Vosy u Mustanga, ani v tomto případě nejsou vidět žádné kablíky a vše je pěkně schované.Jako pohon jsem použil reg. i motor od Hyperionu, přijímač Electron6, serva HS 55 a Waypoint 60.Bohužel mi nějak nejdou vložit obrázky(nevím jak na to), tak se jukněte na stránkách: http://sad.okdar.net/ jak ten Zlín vypadá.
Co dodat závěrem?!Zlín vypadá moc pěkně, při letu velmi realisticky a je víc než hodný.Ten se opravdu povedl!! S klidným svědomím bych ho doporučil i začátečníkům po nějakých krůčcích třeba se Sky Lady.
Pánové, ať vám to lítá.
Mirek H. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Čt 12.červenec 2007 08:18:36 Předmět: |
|
|
Ahoj. Šad dělá taky pěkný kousky, Zlín i jejich Mustang jsou dobrý.
Já volil LM kvůli velikosti - Mustang od Šadu má 110 cm rozpětí a to by na moje baterky (viz. volba modelu v mém článku) nešlo.
Tam už to chce narvat 200W motor aby letěl jako stíhačka.
Tak ať ti to lítá! Vosy. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Accipiter Badius v tuningu, stříďák, osvětlení
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mirek H
|
Zaslal: Čt 12.červenec 2007 08:54:15 Předmět: RE |
|
|
Díky pane, lítat to určitě bude ,aspoň co se týče Zlína.Mám ještě "dřevěnou" Extru.Byla "nemocná" ale už je vyléčená. Už jsem jí byl po dlouhé době prubnout doma (Pardubice) a dokonce měla premiéru v úterý na Točné.Jenže když jsem lítal asi 3min. začalo pršet a já šel rychle dolů.No a jak jsem spěchal byl jsem dlouhý a nevešel jsem se na vysekanou plochu!(To považuji za hrozné, protože u "nás" mám k dispozici čtvrtinovou délku asfaltové plochy a asi jen 2,5m širokou, kde se trefuju úspěšně. ) Takže jsem to šupnul na kraj dráhy a hups do trávy-přišel jsem o podvozek.Už jsem to opravil a dnes jsem domluvený s Honzou Baterkou že to půjdem zase "pouštět". Extra je pěkná ale hrozně vzteklá!!! Pro borce by to asi bylo polétáníčko-páč ta asi zalítne vše ale do toho já se zatím raději nepouštím!
Tak zatím... |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Čt 12.červenec 2007 12:05:44 Předmět: |
|
|
_________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Čt 12.červenec 2007 14:49:07 Předmět: Re: RE |
|
|
Mirek H napsal: | Díky pane, lítat to určitě bude ,aspoň co se týče Zlína.Mám ještě "dřevěnou" Extru.Byla "nemocná" ale už je vyléčená. Už jsem jí byl po dlouhé době prubnout doma (Pardubice) a dokonce měla premiéru v úterý na Točné.Jenže když jsem lítal asi 3min. začalo pršet a já šel rychle dolů.No a jak jsem spěchal byl jsem dlouhý a nevešel jsem se na vysekanou plochu!(To považuji za hrozné, protože u "nás" mám k dispozici čtvrtinovou délku asfaltové plochy a asi jen 2,5m širokou, kde se trefuju úspěšně. ) Takže jsem to šupnul na kraj dráhy a hups do trávy-přišel jsem o podvozek.Už jsem to opravil a dnes jsem domluvený s Honzou Baterkou že to půjdem zase "pouštět". Extra je pěkná ale hrozně vzteklá!!! Pro borce by to asi bylo polétáníčko-páč ta asi zalítne vše ale do toho já se zatím raději nepouštím!
Tak zatím... |
Absence podvozku - toť výhoda EPP stíhaček _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Master
|
Zaslal: Čt 12.červenec 2007 16:43:31 Předmět: |
|
|
Já ho mám taky už asi rok a naprostá spokojenost, škoda jen že už jeví známky olítání. Axi 2212/26, 3čl. 1350mAh.
A ještě by bylo dobrý dávat baterky z kabinky aby se pokaždý nemuseli sundávat křídla, já na to přišel pozdě.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Mirek H
|
Zaslal: Pá 13.červenec 2007 07:13:24 Předmět: Z50 |
|
|
...jo tak s tou baterií mě to přestalo bavit po prvním letu. Mám "vydlabanou" díru v křídle s jednoduchým zavíráním a bezvadně to i zároveň chladí baterii-musel jsem ale zpevnit křídlo uhlíkem.A je to pohoda. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Pá 13.červenec 2007 08:20:38 Předmět: |
|
|
Sem se včera těšil na Zlína a ono nic!? _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mirek H
|
Zaslal: Pá 13.červenec 2007 08:40:46 Předmět: |
|
|
...no jo, co se dá dělat. Na druhou stranu jsi viděl Extru s šíleným přeletem strojů ostatních pilotů a rádoby "mezipřistáním" před jejich vyděšenými zraky.Jsem skutečně móc rad že to dopadlo ve finále dobře.
Mirek |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Pá 13.červenec 2007 09:01:59 Předmět: |
|
|
To "mezipřistání" jsem bohužel neviděl, zrovna jsem stál u plotu nebo šťoural v kufru auta baterie. Prostě jsem to prošvihl.
Budeš to muset sjet přes kopírák. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mirek H
|
Zaslal: Pá 13.červenec 2007 09:25:17 Předmět: |
|
|
...tedy jsem pro každou srandu chlape ale repete po mě nechtěj! raději se budu pokoušet o klasiku,tzn. normální polétání s normálním přistáním, jinak bych taky mohl dostat "letištního padáka" a to bych fakt nerad! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Pá 13.červenec 2007 09:33:07 Předmět: |
|
|
Na letišti začneš některým (já mezi ně rozhodně nepatřím!) vadit až když do extry nacpeš spalováka. To pak uslyšíš řeči... _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mirek H
|
Zaslal: Pá 13.červenec 2007 09:37:04 Předmět: |
|
|
...je mi to jasný. ,přiznám se že i o tom jsem už uvažoval ale zatím zůstanu u těch baterek. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Pá 13.červenec 2007 15:21:31 Předmět: |
|
|
Mirku čmoudíkem Extru zkazíš. Nenech se vyhecovat k neuváženostem! jinak jsem si našel ten RED BULL v Istanbulu - je to fakt síla. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Pá 13.červenec 2007 16:26:39 Předmět: |
|
|
To byl jen řečnickej komentář. Ta Extra je na spalovák samozřejmě malá _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Pá 13.červenec 2007 18:13:52 Předmět: |
|
|
Vosy napsal: | To byl jen řečnickej komentář. Ta Extra je na spalovák samozřejmě malá | Není malá, mám 0,8 Coxe, jen nemá řízené otáčky - což by některým dobrým pilotům nemuselo vadit. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mirek H
|
Zaslal: Po 16.červenec 2007 08:32:10 Předmět: |
|
|
....že by ta 0,8mička...?? ...jenže do toho dobrého pilota mám ještě přeci jen kus cesty ale později se třeba dohodneme Michale?!
..Víkend jsem byl doma pánové (Pce) a těším se až si poslechnu zase nějaké nové příběhy z nočního ale i denního létání. Doufám že všechny stroje jsou OK! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|