Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
awe_cz
|
Zaslal: Po 02.červenec 2007 01:07:48 Předmět: Zdravim kolegy... |
|
|
...bylo nebylo pred mesicem jsem si po x letech pauzy koupit RC model - je to sice setak (Accipiter B., proflaknuta zalezitost), ale nelita to spatne. Modelaril jsem jako dite, ale k RC jsem se nikdy nedostal, takze az ted;) Na Tocnou se zatim bojim, je tam moc blizko les - takze litam nahore pripadne na druhe strane silnice do Cholupic.
Docela mne zaujalo litani v noci - vazne jsem nad osvetlenim letadla premyslel pred tydnem, byl jsem si zalitat v patek vecer a ponekud se mi zacalo stmivat - ale nechci z toho delat vanocni stromecek (viz http://tocna.jetady.net/?action=nightfly, bez urazky:))) - spis jsem to chtel pouzit zelenou na prave/cervenou na leve/bilou na SOP a sem smeruje moje otazka - nevideli jste nekdo prodavat vsesmerove LED? Vsechny vysoce svitive maji bohuzel velice omezeny uhel vyzarovani... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Po 02.červenec 2007 08:14:15 Předmět: |
|
|
Všesměrové diody, resp. diody s úhlem vyzařování až 160° prodávaly asi 2 firmy na Model hobby 2006. Koukni po netu na GM, Bell atd. určitě něco najdeš.
Dovolil bych si jednu zásadní připomínku: lítat poblíž modelářskýho letiště a přitom "kousek dál" je hodně nezodpovědné (sorry ale je to tak)!
Nedomluvíš se na frekvencích a můžeš někoho shodit nebo někdo shodí tebe. Kromě zničení našich miláčků hrozí poškození stojících aut případně i zranění.
Takže určitě se prosím přidej do houfu na Točný. Nikdo s tím nemáme problém, řada z nás čínský sety má taky.
Vždycky je tam někdo na pokec, radu atd. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Accipiter Badius v tuningu, stříďák, osvětlení
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
awe_cz
|
Zaslal: Po 02.červenec 2007 08:20:19 Předmět: |
|
|
Vosy napsal: | Všesměrové diody, resp. diody s úhlem vyzařování až 160° prodávaly asi 2 firmy na Model hobby 2006. Koukni po netu na GM, Bell atd. určitě něco najdeš. |
V GM jsem nic nenasel, ale podivam se znova.
Vosy napsal: | Dovolil bych si jednu zásadní připomínku: lítat poblíž modelářskýho letiště a přitom "kousek dál" je hodně nezodpovědné (sorry ale je to tak)! Nedomluvíš se na frekvencích a můžeš někoho shodit nebo někdo shodí tebe. Kromě zničení našich miláčků hrozí poškození stojících aut případně i zranění. Takže určitě se prosím přidej do houfu na Točný. Nikdo s tím nemáme problém, řada z nás čínský sety má taky.
Vždycky je tam někdo na pokec, radu atd. |
Vzdycky jsem lital sam - tedy kdyz na Tocny nikdo nebyl. K lesu mne jeste nejakou chvili nedostanes;) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Po 02.červenec 2007 22:49:24 Předmět: |
|
|
Ahoj awe, žádný obavy. Já začal podobně jako ty. Začal jsem se učit lítat v březnu. Taky sem nejdřív chodil k Cholupicím na pole, protože sem potřeboval hóóóóóódně místa a žádnej keřík natož strom okolo. Učil sem se na Bellance. Nakonec sem si dodal odvahu a vydal se na Točnou, kde sem shodou okolností jako prvního potkal Vosyho. Fakt žádnej problém s komunikací a ani pozdějc, když tam bylo víc modelářů. Zatím mám jen pozitivní zkušenost. A přidávám se k Vosymu - s těma kanálama to opravdu funguje a není nic blbějšího než když ti spadne letadlo někam mezi lidi a ty vlastně vůbec netušíš proč. Přijď na Točnou a uvidíš, že je tam místa dost i pro tebe. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
mi5
|
Zaslal: Ne 08.červenec 2007 19:22:39 Předmět: |
|
|
Souhlas Vosy |
|
Návrat nahoru |
|
|
awe_cz
|
Zaslal: Ne 08.červenec 2007 21:27:11 Předmět: |
|
|
Ja nekdy dorazim, coz o to. Akorat je mi lito, ze jsem nestihl ten patek.
Vikend taky naprd, foukalo porad a moc - da se v tom litat, ale je to trosku kamikadze, pri letu proti vetru jsem mel rychlost asi -1m/s K veceru se to nastesti uklidnilo - ted jsem se vratil z litani.
Nicmene mam asi problem s regulatorem, obcas vynechava motor - takze ted prechazim do faze laboratornich testu;)) |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Ne 08.červenec 2007 21:38:20 Předmět: |
|
|
awe_cz napsal: | Ja nekdy dorazim, coz o to. Akorat je mi lito, ze jsem nestihl ten patek.
Vikend taky naprd, foukalo porad a moc - da se v tom litat, ale je to trosku kamikadze, pri letu proti vetru jsem mel rychlost asi -1m/s K veceru se to nastesti uklidnilo - ted jsem se vratil z litani.
Nicmene mam asi problem s regulatorem, obcas vynechava motor - takze ted prechazim do faze laboratornich testu;)) | Takhle se jednou projevil na Točné špatný přijímač u nové Skylady- začal vynechávat motor a nakonec to spadlo. pak se ukázalo, že přestal fungovat přijímač, resp. dělal si co chtěl. Nemusí to nutně být regulátor. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
awe_cz
|
Zaslal: Ne 08.červenec 2007 21:40:18 Předmět: |
|
|
MichalH napsal: | Takhle se jednou projevil na Točné špatný přijímač u nové Skylady- začal vynechávat motor a nakonec to spadlo. pak se ukázalo, že přestal fungovat přijímač, resp. dělal si co chtěl. Nemusí to nutně být regulátor. |
Otestuju a uvidime, nicmene ostatni kanaly (sop/vop) bez problemu... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|