Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
jiri.k
|
Zaslal: Út 31.březen 2009 10:50:56 Předmět: dotaz |
|
|
dobrý den
chci se zeptat šlo vy udělat žebra i z něčeho jiného než z balzy například z kartonu o šířce 3mm |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivan
|
Zaslal: Út 31.březen 2009 14:20:17 Předmět: |
|
|
Žebra jdou udělat z mnoha materiálů, je pak jen otázkou, jakou mají hmotnost a tuhost. Já osobně bych karton asi nevolil, balsa je modelářský chleba, ale jde to i z extruporu, depronu a pod. Ale asi co člověk, to názor... _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
jiri.k
|
Zaslal: Út 31.březen 2009 17:55:09 Předmět: |
|
|
a dala by se vystřihovánka použít jako podklad pro stavbu
mě se jedná o P-38 Lightning |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivan
|
Zaslal: Út 31.březen 2009 21:56:19 Předmět: |
|
|
Jako podklad se dá použít téměř cokoliv, za předpokladu, že uhlídáš hmotnost v rozumných mezích vzhledem k velikosti, resp. plošnému zatížení ... na tohle téma ale nejsem ten správný - moc jsem toho sám nepostavil, na to jsou tu jiní stavbaři - tedy stavitelé všeho lítacího ... _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
jiri.k
|
Zaslal: Pá 17.duben 2009 00:16:47 Předmět: |
|
|
ještě se chci zeptat
za jakých podmínek by šlo nahradit spalovací motor elektromotorem |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
Založen: 02 leden 2008 Příspěvky: 369 Bydliště: Praha Pankrác
|
Zaslal: Pá 17.duben 2009 00:53:13 Předmět: |
|
|
To je dost nekonkrétní otázka...v dnešní době, lze v podstatě nahradit elektromotorem skoro všechny kubatůry spalovacích motorů - snad vyjma opravdu velkých nad 80ccm. Ne že by to technicky nebylo možné - existují třeba i "dospělé" větroně na pohon elektromotorem, ale s velikostí motoru se i exponenciálně zvyšuje cena a váha akumulátorů.
Reálně bych to viděl, že elektropohon se dá použít tak do kubatůry 10ccm, pak už bych asi volil spalovák.
Každopádně pokud jste začátečník, držel bych se nějaké klasické předlohy a experimenty bych nechal na později...otázka je co je cílem, zda létání, nebo objevování slepých cest po vzoru JDC... _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
jiri.k
|
Zaslal: Čt 07.květen 2009 19:18:26 Předmět: |
|
|
tak jo při pohledu na vaše stránky jsem se nechal zvyklat a koupil jsem si stavebnici
je to minimag multiplex a věřím že do léta se na vás příjdu podívat
jenom chci jednu radu
prodavač se mi snažil vnutit i vysílačku, ale já jednu mám (4kanálovou)
z vrtulníku jenom potřebuju přijímač a serva
mám si koupit i tu vysílačku nebo ne |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
|
Zaslal: Čt 07.květen 2009 20:35:23 Předmět: |
|
|
Ahoj Jirko,
s dovolením přejdu na tykání..už máš letadlo, tak jsi vlastně kolega a možno zrušit oficiality
Minimag je výborná volba! Letadla od Multiplexu je zaručený výběr.
Bohužel jsi nenapsal jaký typ vysílače máš, nebo alespoň od jakého vrtulníku. Principialně není problém - 4kanál bohatě stačí a vysílač je použitelný, pokud má alespoň možnost reverzace serv. Bohužel některé vysílače od dvourotorových vrtulníků nejsou úplně kompatibilní a může být problém skamarátit je v příjímačem. Dále tyto vysílače nemají možnost nastavit limity pohybu serv a další užitečnosti...Na první pokusy by to možná stačilo, ale jestli tě to "chytí" určitě pořídíš něco lepšího. Na vysílači doporučuji nešetřit a pořídit rovnou "střední třídu" a asi rovnou v pásmu 2,4GHz. Pokud pořídíš to nejlacinější, později budeš omezen a budeš zas měnit..
Mohu-li doporučit tak bych vybíral asi z těchto:
http://www.rcmodelarina.cz/OPTIC-6-2.4GHz-STANDARD,-Optima-7,-TX-aku-Kod-1HI1160,2722.html
http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/856_dx6i-dsm2-spektrum-air--heli-ar6200-mode-1.aspx _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
jiri.k
|
Zaslal: Čt 07.květen 2009 21:28:48 Předmět: |
|
|
Můj vrtulníek je Walkera HM 43
a vysílat by měl na 35Mgh |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
|
Zaslal: Čt 07.květen 2009 21:53:18 Předmět: |
|
|
Tohle jsem našel po chvilce pátrání na webu:
----
Velice dobrý dojmem působí vysílač . Sice jednoduchý, ale polovičních rozměrů než je všeobecně zvykem, s dobrými přesnými ovladači a celkově výborně padnoucí do ruky. Nicméně Vašek se jej pokusil nahradit svým Multiplexem EVO9. Neúspěšně. I přes to, že jsou oba vysílače na 35Mhz, nejde to! Přijímač na EVo nereaguje.
----
Mám obavu, že tě nákup nového vysílače nemine... _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
jiri.k
|
Zaslal: Čt 23.červenec 2009 06:01:50 Předmět: |
|
|
tak jsem si koupil DX6i spektrum |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: Čt 23.červenec 2009 09:50:51 Předmět: |
|
|
citace: | tak jsem si koupil DX6i spektrum |
rozumná volba _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
jiri.k
|
Zaslal: So 08.srpen 2009 14:43:22 Předmět: |
|
|
tak jsem koupil regulátor a vymontoval jsem baterku z rc auta
při prvním pojezdu jsem zjistil že baterka je moc těžká a vrtulka moc malá, takže to jenom jezdilo a zatáčelo při každém poryvu větru.
Tak jsem měl doma trochu větší vrtuli(třílistou), ale ta je zase s kuželem a tím pádem se mi nechladí elektronika tak jak jsem si to představoval takže asi odmontuji kužel a skusím to jen tak |
|
Návrat nahoru |
|
|
|