Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Petr P
Založen: 29 září 2010 Příspěvky: 45 Bydliště: Praha 4 - Braník
|
Zaslal: Út 18.srpen 2015 00:49:45 Předmět: Zpevněné plochy |
|
|
O víkendu jsem vyzkoušel dvě místa vhodná pro létání s asfaltovou plochou.
Jedno je kousek od průhonického Makra: 50°0'47.416"N, 14°33'48.989"E. Na kruháku sjezd na Pitkovice a po 100 m odbočit do ulice K Čestlicům (jako k benzínce). Je tam sice zákaz vjezdu, ale pro dopravní obsluhu povolen a modeláři jsou tolerováni. Po 800 m dojedete k asfaltové ploše 100x30 m. Asfalt je místy popraskaný, ale i subtilní podvozek s malými kolečky mého Ligtningu vydržel. Starty a přistání z pevné plochy má své kouzlo, podobně jako voda. Ze tří stran jsou pole a louky, ale na západ je oplocená Dendrologická zahrada. Co čert nechtěl uvolnil se mi jeden motor a spadl jsem na čtyřmetrový strom hned za plotem, tak jsem musel přelézt dvoumetrový plot s ostnatým drátem. Naštěstí se dalo éro setřást a vypadlý motor s vrtulí jsem taky našel.
V neděli jsem po dlouhé době navštívil slepou silničku za Zlatníkama směrem na Jesenici. Odbočuje se doprava u stožáru telefonních antén. Pěkné místo je u stromu co hezky stíní: 49°57'20.134"N, 14°29'23.295"E. Kolem dokola stovky metrů polí nebo luk. Silnička není sice moc široká asi 6 m, ale s mým větroněm rozpětí 2,6 m nebyl problém udělat desetimetrové mezipřistání. Odpoledne přijel modelář s velkým benzínovým akrobatem (cca 2,5 m) a létal na louce blíž k hlavní, asi v těchto místech: 49°57'34.105"N, 14°29'23.180"E. Vypadá to, že někdo udržuje a seká kus louky pro modeláře. Tady by se v pohodě dalo přistát i s větroněm.
Petr |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|