Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Čt 19.červen 2014 21:55:43 Předmět: Fotovoltaický(solární) regulátor 12V 3A - ochrana aku |
|
|
V tomto tématu se nebudu ptát, ale budu předávat zkušenost
Potřebuji napájet mobilní telefon s androidem, na kterém mi běží webkamera, napájený autonabíječem z Pb aku. Potřebuji zamezit vybití Pb akumulátoru pod dovolenou mez. Hledal jsem, hledal, nalezl jsem pár řešení, které bych si ovšem musel spáchát(spájet), až jsem nakonec narazil(resp. jsem se zamyslel, že něco takového musí existovat) na solární regulátor, který řeší jednak nabíjení a také vybíjení a ochraňuje aku před vybitím.
Našel jsem a zakoupil jsem regulátor v Alze, za velice přívětivých 229,-Kč(levnějc bych to nevymyslel/neudělal). Mělo by to umět nabíjet ze solárního panelu a taky odpojit spotřebič při poklesu napětí. Návod k tomu není, takže to budu sledovat. Je to koncipováno pro baterie Pb a taky LiFePO4. Budu sledovat, kdy to vypne.
_________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru
Naposledy upravil radekc dne So 21.červen 2014 20:25:06, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Čt 19.červen 2014 22:05:07 Předmět: |
|
|
Jo, aplikaci zkouším MobileWebCam pro Android. Zatím to šlape jak má. Teď mě zajímá, jak dlouho to vydrží na 12V 12Ah gelovku _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
Založen: 01 leden 2008 Příspěvky: 1894 Bydliště: kousek od Blatné (JČ)
|
Zaslal: Po 23.červen 2014 21:26:01 Předmět: Re: Fotovoltaický(solární) regulátor 12V 3A - ochrana ak |
|
|
radekc napsal: | ..Našel jsem a zakoupil jsem regulátor v Alze, za velice přívětivých 229,-Kč(levnějc bych to nevymyslel/neudělal).
|
Mám stejný, ještě jsem ho nezkoušel zapojit (hlídám ručně).
Docela mě ale pobavily popisy na krabičce, typu "nastavení mezního napětí nabíjení i vybíjení, inteligentní tepelné kompenzace, řízení CPU, vybavení LCD displejem a různými ochrannými funkcemi"
Buď má výrobce nebývalý smysl pro humor, nebo už jsem zapomněl i svoje základy angličtiny
Už jsi dospěl k nějakým závěrům, jestli a jak to doopravdy funguje? Sem s nimi |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Út 24.červen 2014 14:41:18 Předmět: |
|
|
Tak na krabicce furt sviti zelena LEDka, jako ze je zapojena baterka, jeste se mi ji nepodarilo vybit
Cely mi to funguje - posila fotky cca 13 hodin, pak slus, musim to znova nahodit. Dneska to taky prestalo posilat a neni ani mozny na tlf. dorucit SMSku, tak se to asi uplne kouslo. Je divny, ze se to zastavi vzdy +- po urcitym poctu fotek, resp. objemu dat. FUP by mel jeste zbyvat. Musim to sledovat.. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Út 24.červen 2014 15:26:01 Předmět: |
|
|
Me jde o funkci toho regulatoru, FUP je mi celkem FUK
Rikas ze to spadne vzdycky po +- stejne dobe, ale baterku ze to nevybije/neodpoji? Tak to asi nebude souviset s nabijecim systemem..
Jsem zvedav na co prijdes, az zapojim ten muj, taky dam vedet. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Út 24.červen 2014 16:19:04 Předmět: |
|
|
Cekam, az napeti klesne na tu mez 10,5V, kdy by to melo odpojit Dam vedet. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: St 25.červen 2014 12:27:54 Předmět: |
|
|
Nedalo mi to a kouknul jsem tomu zázraku "na střívka", abych našel tu CPU, LCD displej a další vymoženosti
Ne že bych toužil něco takového vyrábět (s SMD součástkami nejsem kamarád!), ale příliš složité to tedy nemají, posuď sám:
Ale ono je jedno jak je to udělané, hlavně aby to fungovalo |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: St 25.červen 2014 20:43:14 Předmět: |
|
|
No to je presne to co mam Myslim, ze kdyby se na ty potvory, co tam skoro stojej dal chladic tak to utahne vic nez 3A
Takzes to koupil, nebos to uz mel? _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Čt 26.červen 2014 22:33:55 Předmět: |
|
|
Koupil nedávno, taky v Alze
Nevěděl jsem ani, že něco takového existuje, až asi před půl rokem jsem náhodou listoval nějaký leták od Conrada a tam tyhle věci byly (za mnohem větší peníz). Tak když nastala potřeba, hledal jsem přes web to nejlevnější
Už jsi dosáhl vypínacího napětí? Funguje to? |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 29.červen 2014 20:15:02 Předmět: |
|
|
Zatim me zlobila aplikace v mobilu, takze jsem baterku nevybil, naopak jsem ji nabil a od vcerejska mam zapojenou jinou-vybitejsi gelovku. Ted ma nakych 11,8V, aplikace vypada, ze pobezi, tak to necham snimat, dokud to nelehne. Dam vedet. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Po 30.červen 2014 18:40:29 Předmět: |
|
|
Já to zkoušel o víkendu, LEDky svítí, nabíjí se, vybíjí se, ale žádného mezního stavu jsem nedosáhnul, ani plného nabití, ani vybití. Takže zatím také nevím, jestli regulátor funguje správně |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Po 30.červen 2014 20:31:03 Předmět: |
|
|
Ted jsem to zjistil. Vypne pri 10,67V. Zapne pri 11,67V. Zajimavy, jak je to na setinku presny o volt
Nedoporucujou tu krabicku napajet zdrojem _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|