Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jirka
Založen: 23 listopad 2007 Příspěvky: 22 Bydliště: Praha - Hloubětín
|
Zaslal: Čt 24.leden 2008 14:29:17 Předmět: gumicuk |
|
|
Zdař,
snažím se teď sehnat gumicuk pro start házedla (rozpětí 1,5m, balsa, hmotnost, no kolik to muže mít? Tak 200-400g?). Zkoušel jsem Pecku, Vaňoucha i Houšku a všude jsem se dozvěděl, že dodavatel skončil s výrobou. Nevěděl by někdo, kde by šel získat? Případně jak a z čeho vyrobit? Slyšel jsem pouze něco o silonu (jde o rybářský vlasec? jak silný? jak dlouhý?) a gumovém provazci (stejné otázky jako u silonu + kde ho vzít?)
za všechny rady dík
JIrka _________________________________________ Elektro Piper BL2805 2xLiPol
RC házedlo 2kanál
Excel 2000 ASP 7,5 |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Čt 24.leden 2008 14:55:27 Předmět: |
|
|
Zkus Polenu v Radotíně (Polena models.com) _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Evžen
|
Zaslal: Čt 24.leden 2008 19:25:12 Předmět: |
|
|
Ja mam k Mig 15 gumicuk od Topmodelcz,maj tan tři ruzne velikosti. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka
Založen: 23 listopad 2007 Příspěvky: 22 Bydliště: Praha - Hloubětín
|
Zaslal: Pá 25.leden 2008 11:12:51 Předmět: |
|
|
Díky za radu, hned jsem si objednal ten nejmenší. Ještě bych se chtěl zeptat, jak se s tím vlastně létá? V praxi jsem to nikdy neviděl. Konec s gumou se uchytí do země kolíkem a konec se silonem k letadlu? Nebo opačně? A o kolik se má napnout guma, pokud je gumová část např.20m, mám ji napínat řekněme na 40m, na 30m, na 50m?
Jirka _________________________________________ Elektro Piper BL2805 2xLiPol
RC házedlo 2kanál
Excel 2000 ASP 7,5 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mirek
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 18 Bydliště: Praha-západ, Zlatníky
|
Zaslal: So 26.leden 2008 22:53:56 Předmět: |
|
|
Ahoj Jirko,
nejlepší by bylo vzít letadlo a gumicuk, dojít na letiště. Takhle na dálku se blbě radí, nevím jakou sílu ten gumicuk má a jak velké a pevné máš letadlo. Podle toho se pak guma napíná.
Jinak do země zapíchneš kolík, na něj připevníš gumu a konec silonu je u modelu. Pokud na konci silonu nemáš padáček nebo alespoň stuhu, tak si jí tam přivaž, stačí asi 40cm. Lépe se konec pak hledá v trávě.
Doporučuji se ale s někým dohodnout, aby Ti to předvedl a vyzkoušel. Teď je blbé počasí, až se umoudří, tak se ozvi a můžem se domluvit.
Ahoj, Mirek |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|