Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kaiser
|
Zaslal: Pá 28.březen 2008 19:25:22 Předmět: |
|
|
Sem zas o wíkendu v háku . Ať ti to Honzo lítá . Všem ať to lítá. Já se dostanu na Točnou nejdřív v pondělí. Modlím se, aby bylo trochu slušně, abych mohl zalétnout GUPPYho a F22 _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Evžen
|
Zaslal: So 29.březen 2008 14:37:46 Předmět: |
|
|
Zdar,jdete dnes odpo nekdo? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: So 29.březen 2008 14:58:32 Předmět: |
|
|
Já dnes nemám bohužel čas. Ale stejně je dost vítr.
Jinak konečně mám 100% hotovo! Ještě jsem dopoledne dělal nějaké drobnosti (tankovací ventil, anténa...) a už se mi nabíjí příjmačovky.
Tak sned bude zejtra líp. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Accipiter Badius v tuningu, stříďák, osvětlení
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: So 29.březen 2008 20:55:21 Předmět: |
|
|
Sem byl v podvecer.
Vitr foukal, paxe trochu uklidil.
Jinak bylo moc hezky, vylital sem dvoje baterky a nic sem nerozbil. Uffff _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 30.březen 2008 09:43:43 Předmět: |
|
|
Co tomu rikate??? Ja se dam do gala a povyrazim. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
mi5
|
Zaslal: Ne 30.březen 2008 11:55:02 Předmět: |
|
|
dorazim po obědě Jirka . |
|
Návrat nahoru |
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Ne 30.březen 2008 13:54:59 Předmět: |
|
|
Radek: Co to je? Jestli je to tvé EKG, tak bys měl přestat chlastat!
Já dorazím až tak před čtvrtou, světlo je teď do sedmi večer. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Ne 30.březen 2008 13:56:29 Předmět: |
|
|
Nějak mě to odhlásilo...grr. Přiznávám se k anonymnímu handlivému příspěvku. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Ne 30.březen 2008 22:39:50 Předmět: |
|
|
Ahoj klucííííííí!!!!! Jaká byla schůze O čem ste jednali _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Po 31.březen 2008 09:21:09 Předmět: |
|
|
No, opravdu jsme víc schůzovali, než lítali. Nakonec ale došlo k pár letům a ke třem záletům. Dva skončily dobře, jeden ne tak docela.... _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
aleš
Založen: 02 červen 2007 Příspěvky: 82 Bydliště: Praha 9 - Horní Počernice
|
Zaslal: Po 31.březen 2008 10:42:21 Předmět: |
|
|
nazdar Vosy, a kde mas fotky ze zaletu??? fotili jste?? Ty na te fotce vypadas takovy maly, a to letadlo jeste mensi - ja chci vetsi fotku |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Po 31.březen 2008 11:51:06 Předmět: |
|
|
Fotky dělal Láďa, poslal mi je mailem. Předpokládám, že je pošle Radkovi. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Po 31.březen 2008 16:33:01 Předmět: |
|
|
To je porád....
Fotky už sypu na server _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Po 31.březen 2008 21:19:58 Předmět: Černý den HITECů na Točné |
|
|
Taxem se dočkal. Konečně vytoužené volno, krásný den a dvě éra k záletu. Už od rána sem trochu nervozní. Pro nezúčastněné se pokusím být max.stručný. Jako první šel F22-Raptor. Pár fotek před záletem jsem poslal Radkovi. Zpočátku nic moc, ale po nalezení nejvhodnější vrtule a přijímače, který bude přijímat a nebude od vzdálenosti 20m od vysílače cukat servama a motorem, lítal jak z partesu. Je to trochu žihadlo (pro mě), ale je celkem dobře řiditelný. Ještě musím nějak vymyslet, jak a za co ho hodit do vzduchu. (vrtule uprostřed éra je sice netradiční a zajímavé řešení, ale pro odhoz z ruky trochu nešikovná). Tuto činnost dnes obstarávali vrhači MichalH a JirkaŠ, kterýmžto touto cestou děkuji za jejich profesionální vrhy a za to, že F22 vypadá stejně po záletu jako před ním.
Pak přišel na řadu GUPPY. Pár fotek jsem opět odeslal Radkovi. Je to moje prvostavba z balzy a fólie. Zálet se skládal ze dvou fází. První let byl hrozný. Těžiště jen o 1cm víc vzadu a měl jsem s ním tolik práce, abych ho dostal dolu bez újmy . No sice to nebylo nejlepší přistání, ale praskl jen jeden plastový šroub v křídle. Náhradní mi našel Jirka MI5 (teď mi teprve došlo, že mu ho vlastně dlužím ) dovážili jsme čumák, potlačil jsem na radu zkušeného celou výškovku podložkou a nastala fáze dvě. To už se podobalo letu. Motor ho táhne celkem slušně nahoru, ale stále ještě mám občas problémy s rychlostí. Je to Hotliner a když se dostanu na pádovku, tak mám problémy (logicky). V letu je to eště v poho, motor ho vytáhne, ale to přistání . Z těch svých poletuch jsem zvyklý sedat na pár metrech a rychlostí rychlejší chůze. To tady asi fungovat nebude. Při druhém přistání jsem byl opět pomalý a GUPPY se moc rychle přiblížil až k zemi. Tvrdší přistání opět nepřežil jeden plast.šroub v křídle, jinak je GUPPY celý a už vím, co vše na něm musím ještě doladit. Tímto děkuji vrhači Jirkovi MI5 za odborný vrh a za šroub (doma mám-vrátím). Děkuji fšem dnešním radilům. Nakonec to dobře dopadlo a GUPPY také vypadá po záletu stejně, jako před ním.
Z 5 ér, která jsem měl dnes ssebou, jsem čtyři přinesl v pořádku. MiG už je zase na sr....... Přihlížející mi jsou svědky, že přijímače HITEC HFS05 dnes měli na Točné problémy ( v F22 a MiGu). Bohužel se to MiGu stalo dnes osudným Jinak ale dnes spokojenost. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Po 31.březen 2008 22:36:15 Předmět: |
|
|
Fotky od Romana jsou na webu.
Nestačím se divit Romanově zručnosti a nápaditosti
Z čeho je ten větroň???
Jak Romane mluvíš o té pádovce, tak jsem si vzpoměl, křídlo Vedliby jsem zhotovovil o něco štíhlejší než to předchozí a přicházím na to, že musím přistávat na rychlosti, takový to moje "vydojení" a dosednutí na minimálce nelze, anebo jo, ale s počáteční vyšší přistávací rychlostí, což nelze při větru kterej fouká v posledních dnech.
Mj. pokouším se spravit můj 1. stříďák, cilindrický BM2410-12. Použil sem ložisko od Michala. Teď už ani nevím, jestli jest toto od MichalaH darované, či propůjčené...
Ještě musím sehnat hřídel 3mm.. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Po 31.březen 2008 22:42:35 Předmět: |
|
|
Taky teda čumím na Kaiserova větroně - hotlinera. To je dost dobrý.
F22 je takový .... zvláštní _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Po 31.březen 2008 22:59:04 Předmět: |
|
|
radekc napsal: | Fotky od Romana jsou na webu.
Nestačím se divit Romanově zručnosti a nápaditosti
Z čeho je ten větroň???
Jak Romane mluvíš o té pádovce, tak jsem si vzpoměl, křídlo Vedliby jsem zhotovovil o něco štíhlejší než to předchozí a přicházím na to, že musím přistávat na rychlosti, takový to moje "vydojení" a dosednutí na minimálce nelze, anebo jo, ale s počáteční vyšší přistávací rychlostí, což nelze při větru kterej fouká v posledních dnech.
Mj. pokouším se spravit můj 1. stříďák, cilindrický BM2410-12. Použil sem ložisko od Michala. Teď už ani nevím, jestli jest toto od MichalaH darované, či propůjčené...
Ještě musím sehnat hřídel 3mm.. |
Jednu hřídel mám do mám do E-maxe a jednu mám od Čemecha, tu kalenou. Kdybys měl nouzi, moji maličkost znáš. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Po 31.březen 2008 23:16:37 Předmět: |
|
|
Tak já nevim, jestli sem už debilní nebo co, ale já si prostě nedám pozor.
Zkoušel jsem opravený motor(tahal EG s 400gr. kamerou) a najednou se to rozvibrovalo a vylítlo z ruky, pěkně mě to posekalo.
Ani to nebolí, mám radost z toho, že motůrek, který jsem dávno odepsal, má takovou sílu, že mně alespoň posekal...
_________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Po 31.březen 2008 23:17:49 Předmět: |
|
|
Jo, Romane, hřídele vezmi o víkendu na Točnu, určitě bych využil tvé nabídky _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
Založen: 01 leden 2008 Příspěvky: 1894 Bydliště: kousek od Blatné (JČ)
|
Zaslal: Po 31.březen 2008 23:39:45 Předmět: |
|
|
citace: | Přihlížející mi jsou svědky, že přijímače HITEC HFS05 dnes měli na Točné problémy ( v F22 a MiGu). Bohužel se to MiGu stalo dnes osudným Jinak ale dnes spokojenost. |
Taky jsem se konečně utrh po pracovní šňůře a vyzkoušel večer aspoň nově spájené aku do Twista (tím nemyslím mobil u jistého operátora, ale tu děsnou laminátovou žiletku od Velkomu). Po té stránce taky spokojenost, ale možná se "na vlnách" fakt něco dělo, protože i přijímač Sexta, který maskuje krátkodobé výpadky, mi párkrát zatuhnul a přešel do fail-save. A s Romanem jsme jen o kanál vedle (64 a 63)
Zítra mám volno (ale dopoledne zařizování) a když se nezkazí počasí, dorazím tak nějak po poledni. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Po 31.březen 2008 23:43:11 Předmět: |
|
|
radekc napsal: | Jo, Romane, hřídele vezmi o víkendu na Točnu, určitě bych využil tvé nabídky |
Dávám je do kufru _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
Založen: 02 leden 2008 Příspěvky: 369 Bydliště: Praha Pankrác
|
Zaslal: Út 01.duben 2008 01:26:29 Předmět: Re: Černý den HITECů na Točné |
|
|
Kaiser napsal: | Přihlížející mi jsou svědky, že přijímače HITEC HFS05 dnes měli na Točné problémy.... |
A já vám asi řeknu proč...o víkendu byl mezinárodní radioamatérský závod a kluci vysílali z Čihadla (ty antény naproti) Kluky znám, maj tam špičkový zařízení, ale taky dost slušnej výkon...a ty chudinky modelářský přijímače se asi zahlcovali... Jménem raioamatérské komunity se hluboce omlouvám za způsobené potíže.. _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Út 01.duben 2008 11:55:05 Předmět: Re: Černý den HITECů na Točné |
|
|
StepanS napsal: | ..o víkendu byl mezinárodní radioamatérský závod a kluci vysílali z Čihadla (ty antény naproti) Kluky znám, maj tam špičkový zařízení, ale taky dost slušnej výkon.. |
My jsme ty ruchy sice měli v pondělí, ale jinak je to DOST důležitá informace. Já osobně, kdybych dopředu věděl že se taková akce bude konat, tak si radši odepřu den lítání než pak týden spravovat (nebo plnit popelnici, v tom horším případě).
Přímá souvislost s naším rušením se sice nedá prokázat (ovšem ani vyvrátit), ale jestli máš Štěpáne na ty maníky kontakt, mohl bys dát do budoucna na takové "pípácké" akce upozornění na web. Přinejmenším by pak byl člověk opatrnější a třeba zareagoval včas na první příznaky že se "něco nekalého děje".
Je krásně, balím éra a vyrážím, doufám že dneska bez ruchů |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Út 01.duben 2008 12:21:58 Předmět: |
|
|
Se máte, že můžete jít lítat.
Já vyrážím taky ale ... do Mnichova
Tak snad o víkendu. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
|
Zaslal: Út 01.duben 2008 15:42:02 Předmět: Re: Černý den HITECů na Točné |
|
|
Janek napsal: | ...mohl bys dát do budoucna na takové "pípácké" akce upozornění na web.. |
Tož to je divné..."pípáckej" závod končil v neděli o půlnoci...tak doufám, že to bylo jen něco výjimečného...rád bych si svoje letadlo zničil svépomocí a ne kuli rušení
Tak trochu jsem sám "pípák" takže až zas něco bude /a já si vzpomenu/ tak pro jistotu dám předem echo. _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: St 02.duben 2008 21:10:23 Předmět: Re: Černý den HITECů na Točné |
|
|
StepanS napsal: | Tak trochu jsem sám "pípák" takže až zas něco bude /a já si vzpomenu/ tak pro jistotu dám předem echo. |
Jj, tak nějak jsem to myslel
Jestli lítal či nelítat ať už se pak rozhodne každý sám...
Jinak včera to bylo super (i když nás k večeru vyhnal déšť), nalítal jsem za odpo přes 1,5h a považuju tím Blaníka za zhruba zalítnutého. Teď ještě dostat ho pořádně do ruky
O víkendu budu mít čas, ale zas prý má být na houby počasí |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
|
Zaslal: Čt 03.duben 2008 19:47:29 Předmět: |
|
|
Tak zvažuju, že bych zítra v podvečer zašel provětrat éra...bude tam někdo? _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Čt 03.duben 2008 20:30:46 Předmět: |
|
|
Když mne do zítřka nezahubí moje nachlazení / a bude mi trochu líp/, šel bych zkusit přestavěného Morana se silnějším motorem ( k večeru). Jo a pro toho člověka, co vyrábi tyto stránky - už je duben ( Radku ) _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Čt 03.duben 2008 22:01:18 Předmět: |
|
|
MichalH napsal: | Když mne do zítřka nezahubí moje nachlazení / a bude mi trochu líp/, šel bych zkusit přestavěného Morana se silnějším motorem ( k večeru). Jo a pro toho člověka, co vyrábi tyto stránky - už je duben ( Radku ) |
Ale pane, duben uz je preci zalozen Vosym.
A prvnim prispevatelem, ktery zapsal v dubnu do brezna je StepanS
_________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Čt 03.duben 2008 23:18:04 Předmět: |
|
|
Taky se snad můžu jednou přehlídnout! _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|