Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kaiser
|
Zaslal: Po 05.květen 2008 18:23:39 Předmět: Bez krystalu v přijímači - to jde blbě |
|
|
Včera jsem se o tom přesvědčil na vlastní polystyren. Poslal sem Matese do vzduchu. Předletovou přípravu jsem si myslel, že nezanedbal, ale. Vytáhl jsem ho dvakrát asi do 200m nad les, kroužil, klesal a tak. Pak jsem doklouzal nad letiště, udělal plochou zatáčku a po dokončeném obratu jsem se rozhodl dodat motoru trochu šťávy, aby se Mates dostal zase do výšin. Po vychýlení páčky plynu se ozval divný zvuk, jako když proklouzne sklopka na hřídeli, nebo tak něco. Páčka plynu ihned přesunuta do nuly a jal jsem se ladně přistát za účelem zjištění problému. K překvapení mému, přihlížejících a asi i Matese, začal ale sestupnou spirálu na pravé křídlo. Na vysílači "všechny páčky do zatáčky" a NIC! Pak už jen RÁNA- pravé křídlo, směrovka, výškovka a čumák prasklé. Snažím se zjistit hned na místě "štó slučílos"? Vysílač zapnutý, naladěný na správný model leží asi metr od něj. A serva se vesele hrajou svou. Pravá, přitáhnout, srovnat pravou, potlačit a tak dokola. Vysílače sem se ani nedotk. Tak zas nějakej dobrák za lesem, kterej mě dostal dolu, říkám si. Trosky sem dones na stojánku k autu, znovu zapnul vysílač a baterky a serva si zas hrála tu svou. Chtěl jsem zkusit na radu zkušenějších vyměnit krystal a ejhle !!! Z přijímače na mě čuměj dvě dírky a krystal nigde. Tak to by mě nenapadlo, že mi za letu vypadne krystal z přijímače. Po vložení náhradního krystalu fše v pořádku. Tak teď lepím a sem tak trochu za blbce. Nový krystal jsem v přijímači zajistil proti jakémukoli pohybu . Akorát mi pořád není jasný, kterej anděl strážnej nad Matesem (i nade mnou) létal, že ho nechal asi pět minut lítat a teprve gdyž se Mates dostal zpátky nad letiště, tak mu teprv nechal ten krystal vypadnout. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Po 05.květen 2008 19:02:39 Předmět: |
|
|
To je k posr...ní Romane.
A neni možný, že si spadl na rušení a krystal vypadl až tím nárazem?? _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Po 05.květen 2008 19:46:05 Předmět: |
|
|
Podle toho, co dělaly serva "poté", jsem došel k závěru, že takhle pracovaly i ve vzduchu. Ono to pár prvních vteřin vypadalo, jako že s ním i přistanu, ale pak šel do tý spirály. Byl sem asi 15m vysoko, tak mu to chvilku trvalo než dopad. Mezitím, než jsem pochopil že nemám kontrolu, to jednou zkusil sám, právě podle popsaného modelu - pravá, přitáhnout, srovnat, potlačit. Tak se choval i chvilku před dopadem. Podle toho si myslím, že krystal se vyklepal za letu. Na místě jsem si toho nevšim, že chybí krystal. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivan
|
Zaslal: Po 05.květen 2008 20:43:19 Předmět: |
|
|
Poučení z krizového vývoje = 2,4 GHz Tam zapoměli dát krystal zasunovací, tak nemá co vypadnout.... _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Po 05.květen 2008 20:59:25 Předmět: |
|
|
Pravdu díš, Ivane. Proto už mám 2.4 Giga objednáno.
Matesovi už zase svítí všechna očička, a že jich má, potvora. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Po 05.květen 2008 21:59:21 Předmět: |
|
|
Kolik zase na druhou stranu takovych Kaiseru zname, ze by jim vypadl krystal za letu? Tenhle je prvni, a to ne jen diky jmenu. ..muzu usuzovat, ze se jedna o ojedinelou udalost vubec
Ja sem spokojen s 35MHz, nepocitaje prijimac Graupner 700 nebo 7000 ted uz nevim. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
Založen: 01 leden 2008 Příspěvky: 1894 Bydliště: kousek od Blatné (JČ)
|
Zaslal: St 07.květen 2008 16:56:58 Předmět: |
|
|
Tak to se musím Romana zastat, mě už se to stalo.
Přijímač Jeti Rex7, krystal zasunutý bez jištění, model elektrika na Speed 600, takže žádné extra vibrace.
Obešlo se to naštěstí bez následků, ale ta doba než jsem našel příčinu
On totiž jen tak povylez a nevypad, éro chvíli "mrtvý brouk", chvíli to chodilo úplně normálně, pak ve vzduchu příšerně cukalo, jak se krystal víceméně vlastní vahou dotýkal kontaktů. Nechápu že jsem to dostal na zem vcelku..
Od té doby krystal V KAŽDÉM přijímači jistím páskou nebo kouskem pěnové gumy a všem bych to vřele doporučil |
|
Návrat nahoru |
|
|
jonas
Založen: 23 červenec 2007 Příspěvky: 8 Bydliště: Kunnersdorf
|
Zaslal: St 07.květen 2008 18:39:34 Předmět: dobra informace |
|
|
Jdu provest kontrolu na zaloznim elektrotrenerovi (RX-rex 5)
Jonas |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|