Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vosy
|
Zaslal: Po 04.červen 2007 21:21:06 Předmět: Akropyloňák |
|
|
Tak jsem před chvílí dostříkal trup modrým sprejem. Musím říct, že laminování je sranda, kytování, broušení taky ale ta barva se mi moc nepovedla.
Není to žádná tragédie ale k dokonalosti to má daleko. Nejdřív jsem si říkal, že to po zaschnutí trochu zbrousím a přestříkám další vrstvou ale kašlu na to. Zaprvé to není tak hrozný a za druhé na to padla celá plechovka. To už něco váží a další váhu se mi moc nechce přidávat.
Takže teď to bude dva dny schnout, ve středu snad stihnu namontovat motor, serva atd.
Když to dobře dopadne a bude počasí, tak bych ve čtvrtek v podvečer zkusil obnovenou premiéru.
Možná let nebude trvat dlouho, to by mě pak alespoň neštvalo, že jsem se tolik nebabral s barvou. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Accipiter Badius v tuningu, stříďák, osvětlení
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
HonzaQ
Založen: 04 červen 2007 Příspěvky: 99 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Út 05.červen 2007 14:46:54 Předmět: |
|
|
Jen technická - jaký typ barvy jsi zvolil (syntetika, akryl aj.)? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Út 05.červen 2007 22:03:21 Předmět: |
|
|
Co já vím?! Takovou .... ve spreji
Chtěl jsem barvu na laminát odolávající palivu. Maník v SCZ mi něco podstrčil. Ale celkem to ujde.
Dneska jsem namontoval motor a podvozek, zejtra udělám zbytek.
Vyskytly se ale nějaké nemodelářské problémy s časem, tak obnovenou premiéru vidím v nedohlednu. Bohužel. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Evžen
|
Zaslal: Čt 07.červen 2007 07:06:34 Předmět: |
|
|
Kdy bude nova premiera akropilonaka |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Čt 07.červen 2007 09:16:50 Předmět: |
|
|
Doufal jsem, že o víkendu. Ale místo montování jsem byl včera lítat. Dneska mám výjmečně volno, tak buď půjdu kutit, nebo lítat
Asi spíš lítat.
Do neděle to určitě bude, chybí mi tak 2-3 hodiny práce. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Pá 08.červen 2007 20:15:43 Předmět: |
|
|
Tak éro je připraveno k druhému záletu.
Domontoval jsem serva, napěchoval baterky a hóóódně jsem zabalil příjmač.
Prázdné pozice v příjmači (je to 8-kanál) jsem zaplnil servokonektory a vzniklý blok konektorů jsem k sobě stáhl páskou. Celé jsem to pak ještě páskou opatrně přitáhl do příjmače tak, aby byly konektory lehce zamačkávány a neměly šanci vyskočit. Docela tomu věřím, tak uvidíme.
Vyjel jsem si na zahradě jednu nádrž a všechno ještě dotáhl a znovu zkontroloval.
Teď dobíjím ještě příjmačovky jsem ready. S ohledem na rakety to vidím asi spíš na neděli podvečer. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Ne 17.červen 2007 16:14:41 Předmět: |
|
|
Tak pracuju na výměně nádrže. V pátek se mi u původní letované utrhla měděná trubička a teklo mi všude palivo.
Nádrž byla sletovaná z mosazného plechu na míru - nádherná práce. Bohužel původní majitel (a stavitel) tam nádrž napěchoval a zalepil tak, že nešla vyndat vcelku. Prostě nebylo počítáno s výměnou.
Musel jsem ji částečně rozbrousit a rozstříhat, jinak bych ji ven nedostal.
Dovnitř půjde plastová 280 ml, mám ji doma.
Není sice "na míru" ale pasuje tam velmi slušně. Trochu jsem upravil otvory v motorové přepážce (jiná rozteč trubiček) a budu ji muset nějak upevnit.
Obskládám ji kusy EPP, které k laminátovému trupu přilepím Purexem. Doufám, že se mi podaří odhadnout míru zalepení tak aby nádrž držela ale v budoucnu ji bylo možné vyndat bez destrukce letadla.
Spolu s Purexem zkusím koupit MA 10/7, mohlo by to být lepší.
P.S.HonzoB: samozřejmě, že došlo na zalaminování děr po vypínači. Nádrž je delší a vypínač musím posunout dozadu. Ach jo!
Zakytuju a přelepím nějakou samolepkou. Nechce se mi kvůli opravě na ploše velikosti poštovní známky hned zase stříkat trup. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Ne 26.srpen 2007 12:58:59 Předmět: |
|
|
Pro ty, co včera nebyli: přehnal jsem to s minimálkou a při přistání jsem žuchnul asi z 1 metru do neposekané trávy.
Pád byl celkem kontrolovaný - jen tvrdší přistání. Plastové šrouby podvozku se utrhly a vlastně se nic nstalo. Zaplaťpánbůh za plast!
Jenom podvozek při odtržení lehce sekl do náběžka křídla. Už je to překytováno, přebroušeno a přestříknuto.
Pozítří to bude suché. Pohoda. _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|