Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
StepanS
Založen: 02 leden 2008 Příspěvky: 369 Bydliště: Praha Pankrác
|
Zaslal: St 10.září 2008 23:03:45 Předmět: Jak namíchat 5min Epoxyd |
|
|
Tak jsem si dnes přinesl domu 5 min. epoxyd... (velký balení za 300,-)
Než to rozbalim, rád bych se optal na postup a případný fígle.. Nějak tam kluci totíž zapoměli napsat v jakým poměru se to míchá a vůbec jak se s tím pracuje....
V čem to mícháte? Napadlo mě víčko od PET lahve..
Čím to natírat na plochy? Vyhoví špejle?
Jak s časem? Mám to smíchat a hned mazat, nebo chvíli počkat?
Když to bude moc řidký nebo hustý, kterou lahvičku přidat červenou nebo černou?
Předem děkuji za trpělivost při psaní odpovědi.. _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
PavelF
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 210 Bydliště: P5-Slivenec
|
Zaslal: St 10.září 2008 23:08:49 Předmět: |
|
|
To je jak v těch akčních filmech, červenej nebo černej ku..a drát. _________________________________________ T-Rex 500, Edge 540 Besenyei, Cularis AXI2820/12 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: St 10.září 2008 23:17:23 Předmět: Re: Jak namíchat 5min Epoxyd |
|
|
StepanS napsal: | Tak jsem si dnes přinesl domu 5 min. epoxyd... (velký balení za 300,-)
Než to rozbalim, rád bych se optal na postup a případný fígle.. Nějak tam kluci totíž zapoměli napsat v jakým poměru se to míchá a vůbec jak se s tím pracuje....
V čem to mícháte? Napadlo mě víčko od PET lahve..
Čím to natírat na plochy? Vyhoví špejle?
Jak s časem? Mám to smíchat a hned mazat, nebo chvíli počkat?
Když to bude moc řidký nebo hustý, kterou lahvičku přidat červenou nebo černou?
Předem děkuji za trpělivost při psaní odpovědi.. |
Vraž do toho dvě nebo tři vejce ( dvě nebo tři vejce je pět vajec) a co skořápky? Ty se vstřebaj. Ale hlavně nezapomeň: . . . . . . .sůůůůůůůůůůůůl.
1:1, na kusu odřezku čehokoli, špejlí. Času mám habakuk, pokud nemažu plochu metr dlouhou, něgdy mažu hned, něgdy chvíli počkám (asi 30-60 sekund), černá je pryskyřice a červená je aktivátor. Dáš míň pryskyřice, budeš mít rychleji tuhnoucí hmotu, ale pak bude křehčí, dášli míň aktivátoru, bude schnout déle. Z toho plyne: přiměřěně, přiměřěně. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
|
Zaslal: So 13.září 2008 11:32:50 Předmět: |
|
|
Tak jsem nedal na Kaiserovu radu a nevrazil sem tam ty vajca....a byla to asi chyba....
Teď je to asi 12hodin od doby, kdy jsem to lepil a epoxyd je furt takovej lepkavej...čím to? Dyk to mělo bejt do hodiny jak skála..!?
Dělal jsem to tak, že jsem přímo v tom místě, kde je spoj kápnul kapku černýho a vedle obdobnou kapku červenýho, pak spolu promíchal...
Myslíte, že je šance, že to ještě ztvrdne? _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
mi5
|
Zaslal: So 13.září 2008 12:37:39 Předmět: |
|
|
Štěpáne to už težško, taky se mi to jednou stalo, hele základ je opravdu dobré promíchání, něco o tom vim, jelikož mi s epoxydem děláme i v práci |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: So 13.září 2008 13:40:17 Předmět: |
|
|
Štěpáne, práce s epoxidem nestojí za žádnou diskuzi. Prostě jsi to málo promíchal. Dělám s tím léta a nechce se mi věřit, že bys koupil zmetek.Navíc pětiminutový epoxid není nijak zvlášť citlivý na poměr, opravdu stačí přibližně stejné hromádky a jde to. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Ne 14.září 2008 15:43:13 Předmět: |
|
|
A rekl bych, ze ani 5min epoxid nestvrdne za 1 hodinu na kost, taky to trva asi 4 hodiny? 12min epoxid asi 12h _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
|
Zaslal: Po 15.září 2008 20:31:21 Předmět: |
|
|
Koukám, že se Epoxid píše s I a ne s Y......já ale chtěl tvrdej, tak sem psal epoxYd... _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|