Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MichalH
|
Zaslal: Po 15.prosinec 2008 23:00:11 Předmět: Heinkel 219 UHU |
|
|
Už je to tak daleko (stavba), že to můžu zveřejnit. S Romanem stavíme dva identické eroplány ze styroduru a depronu, rozpětí 1250, dva motory, zatahovací tříkolý podvozek ( Roman mechanický, já pneumatický). V současné době už se osazují ( ty podvozky - pěkná komplikace), barví a v zásadě už se finišuje.Snažíme se napodobit noční stihače He 219. Tento eroplán byl ve své době značně progresivní (elektronika, radar, vystřelovací sedadla, nadprůměrné výkony), takže se těšíme, že naše modely by, díky kvalitní předloze,mohly třeba i lítat Jinak je tady pořád ještě riziko, že mi selžou nevy z těch hadiček, ventilů, drátů a dupnu na to - dnes už byl He 219 velmi blízko definitivní zkáze, seřizoval jsem podvozek, letoval a natahoval dráty(a že jich tam je) . _________________________________________ MichalH
Naposledy upravil MichalH dne St 17.prosinec 2008 01:02:28, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Út 16.prosinec 2008 07:57:06 Předmět: |
|
|
Je to dost pracná potvora a času je málo. Původní předpoklad byl zálet 24.12., ale asi to nestíháme - z objektivních důvodů.
Tak tady je alespoň pár prvních snímků.
Tohle je předloha:
První potěcha pro jedno oko:
Druhá potěcha pro druhé oko:
Detail rozpracované kabiny:
.
Příští fotky před záletem. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 175 Bydliště: Praha - Braník
|
Zaslal: Út 16.prosinec 2008 12:42:24 Předmět: |
|
|
Pánové, kam mohu přinést obětiny pro vaše božstva ... paráda !!! |
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
Založen: 20 červenec 2008 Příspěvky: 292 Bydliště: Praha 13 velká ohrada
|
Zaslal: Út 16.prosinec 2008 13:13:46 Předmět: Re: Heinkel 219 UHU |
|
|
MichalH napsal: | Už je to tak daleko (stavba), že to můžu zveřejnit. S Romanem stavíme dva identické eroplány ze styroduru a depronu, rozpětí 1250, dva motory, zatahovací tříkolý podvozek ( Roman mechanický, já pneumatický). V současné době už se osazují ( ty podvozky - pěkná komplikace), barví a v zásadě už se finišuje.Snažíme se napodobit noční stihače He 219. Tento eroplán byl ve své době značně progresivní (elektronika, radar, vystřelovací sedadla, nadprůměrné výkony, takže se těšíme, že naše modely by, díky kvalitní předloze,mohly třeba i lítat Jinak je tady pořád ještě riziko, že mi selžou nevy z těch hadiček, ventilů, drátů a dupnu na to - dnes už byl He 219 velmi blízko definitivní zkáze, seřizoval jsem podvozek, letoval a natahoval dráty(a že jich tam je) . |
Vydrž Prťka, vydrž
Je to nádhera......doufám, že mě přizvete k záletu
Třeba zároveň s vámi zalétnu Albatrose, pokud vydržím tak dlouho čekat..... _________________________________________
"vzlétnout můžeš, ale přistát musíš" |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Út 16.prosinec 2008 15:08:51 Předmět: |
|
|
Beru Tě Honzo za slovo - vydrž Prťka, vydrž! Oba mákáme na tom, aby byl zálet co nejdřív. Samo, že kdy k tomu dojde zveřejníme. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU.
Naposledy upravil Kaiser dne Út 16.prosinec 2008 15:10:30, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Út 16.prosinec 2008 15:10:10 Předmět: |
|
|
MartinS napsal: | Pánové, kam mohu přinést obětiny pro vaše božstva ... paráda !!! |
Martine obětiny netřeba, ale pokračuj - krááááááásně se to čte _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
Založen: 02 leden 2008 Příspěvky: 369 Bydliště: Praha Pankrác
|
Zaslal: Út 16.prosinec 2008 23:39:54 Předmět: |
|
|
Tedy pánové...když vidím jaký to máte krásný, ztrácím veškerou odvahu říkat si "modelář"
Kdyby byl zájem, vezmu na zálet mojí foto-video techniku a aspoň vám to zvěčním _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
PavelF
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 210 Bydliště: P5-Slivenec
|
Zaslal: St 17.prosinec 2008 12:55:22 Předmět: |
|
|
No booože, tak si sám budu říkat hračkář, je mi to jedno,
ale éra těch modelářů vypadaj fakt dost dobře! _________________________________________ T-Rex 500, Edge 540 Besenyei, Cularis AXI2820/12 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivan
|
Zaslal: St 17.prosinec 2008 23:19:54 Předmět: |
|
|
Tak předloha vypadá dobře a věřím, že společnou pílí bude vaše letka stejně krásná. Ale už babička říkala " s chválou jako se šafránem", abychom vás moc nerozmazlili _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Pá 19.prosinec 2008 21:42:02 Předmět: |
|
|
Další obrázky ze stavby - na vysvětlenou- předcházející fotky jsou obrázky Romanova letadla, tohle je moje. Zvenku se budou lišit jen kamufláží ( obě existovaly). Regulátory jsou v gondolách pod motory, proto tolik těch drátů (vymyslel Jirka Švec - Aeronaut, občas má i dobré nápady.:
_________________________________________ MichalH
Naposledy upravil MichalH dne Ne 21.prosinec 2008 23:23:43, celkově upraveno 3 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivan
|
Zaslal: So 20.prosinec 2008 17:31:15 Předmět: |
|
|
Pánové, fakticky nádhera, klobouk dolů _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
|
Zaslal: So 20.prosinec 2008 17:42:35 Předmět: |
|
|
Nádherný, neobvyklí stroje _________________________________________
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
Založen: 01 leden 2008 Příspěvky: 1894 Bydliště: kousek od Blatné (JČ)
|
Zaslal: So 20.prosinec 2008 18:43:05 Předmět: |
|
|
Paráda.. a co teprv až s nimi budete lítat ve formaci |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: So 20.prosinec 2008 20:02:02 Předmět: |
|
|
Tedy, kluci, vy umíte krásně chválit. Už jen kvůli tomu ta stavba stojí zato . No a s tím lítáním ve formaci, už teď jsem, když to vyskládám na váhu i s tím, co tomu ještě chybí, na nějakých 1250 gramech, to je asi 50 g/dm2. Za to může ten pitomý dvacetidekový podvozek, samý hébl, hadičky, tlaková nádoba a je z toho pěkná mrtvá váha. Takže, jestli to poletí, tak jako opravdová stíhačka - no a to přistání na kolečka.... A že je to hezké éro, za to nemůžeme my, ale Ernst Heinkel a jeho hisboys. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
|
Zaslal: St 24.prosinec 2008 00:05:21 Předmět: |
|
|
MichalH napsal: | . No a s tím lítáním ve formaci, už teď jsem, když to vyskládám na váhu i s tím, co tomu ještě chybí, na nějakých 1250 gramech, to je asi 50 g/dm2. |
Já bych se toho zas tak nebál.....Já mám dopraváka 1500m a hmotí to 1300g a víš jak to lítá.....
I když pravda, asi mám o něco větší plochu křídla.
Tak beru zpět byl jsem to schválně přepočítat a vychází mi to na 35g/dm
Já vám věřím, piloti vašich qalit za podpory nás čumilů to určitě bravurně zvládnou _________________________________________
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: St 24.prosinec 2008 12:57:00 Předmět: |
|
|
Nechcete někdo napsat článek, jak takový dvoumotorový letadlo s elektricky ovládaným podvozkem zapojit ? Co tam dát za součástky, jak to napájet ... já to přd časem řešil a vypadalo to dost nestandardně a složitě ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Čt 25.prosinec 2008 19:55:07 Předmět: |
|
|
Jako černá noční můra mne pronásleduje vidina okamžiku, který se neúprosně blíží - Heinkel se bude muset pokusit vzlétnout ( už se to nedá ututlat). Už teď je mi ho ( i mne) líto, takové práce, co všechno jsem mohl doma udělat!. A všechno možná jen pro jeden prchavý okamžik ( doufám, že při prvním pokusu aspoň nikomu nic neudělá). Už to vypadá jako letadlo, zdárně přibírá na váze, má imatrikulaci, už jen pár drobností. Jaké jsou tvé pocity, Romane, staviteli dvojčete? _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivan
|
Zaslal: Pá 26.prosinec 2008 01:23:11 Předmět: |
|
|
Nestahuj Michale gatě, brod je ještě daleko a jak sám říkáváš - lítá všechno, co křídla má. Já věřím, že to bude dlouhodobá krásná záležitost....jinak bys to ani nedělal, no né ?! _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Pá 26.prosinec 2008 07:33:28 Předmět: |
|
|
MichalH napsal: | Jako černá noční můra mne pronásleduje . . . . . . . . . . . . . . . . . . Jaké jsou tvé pocity, Romane, staviteli dvojčete? |
Tak nějak podobně mě taky pronásleduje ta můra, černá, ale ne z obavy že nepoletí, ale protože se furt musím věnovat něčemu jinému a nemůžu se dostat k dokončovacím pracem. Okamžik pravdy se však blíží a nastane hodina Syrael Právě sem se vrátil z háku. Ukončil sem 14.denní (vlastně 14.noční) šňůru šichet a jestli budu mít klid, tak na Nový rok můžou jít do luftu. (nebo do kopru ). _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
Založen: 01 leden 2008 Příspěvky: 1894 Bydliště: kousek od Blatné (JČ)
|
Zaslal: Pá 26.prosinec 2008 11:17:46 Předmět: |
|
|
Kaiser napsal: | ...jestli budu mít klid, tak na Nový rok můžou jít do luftu. (nebo do kopru ). |
No to je super! Na Nový rok mám jediné volno v mojí šňůře (nejsme my náhodou kolegové ?) tak nasadím všechny páky, čáry a kouzla pro zajištění počasí (tj. pověřím Káču, ta to má pod palcem).
Na tobě je už JENOM to nádherné éro dodělat (au, nebij mě ).
Jinak ti přeju -kdybysme se nepotkali- pohodové volno, skvělého Silvestra a do nového roku hodně zdraví a.. a.. a prostě jen to nejlepší |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: Po 29.prosinec 2008 21:56:38 Předmět: |
|
|
Tak koukám na fotky ... nezbývá než opakovat, paráda !!! Už se lítalo nebo byla jen statická ukázka pro namlsání (fotky jsou jen ze země a s hrdými tatíky) ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Po 29.prosinec 2008 22:59:08 Předmět: |
|
|
To MartinS: Jen jsme se Martine chlubili. Já jsem brzda, nestíhám. Ale zklameme všechny, kdo nám fandí. Rozhodli sme se s Michalem, že zálet bude až teploty vystoupaj nad nulu, aby nám mrazem éra nezkřehly natolik, že by nám praskla ve vzduchu.
Jinak Martine stran té tvé otázky "jak vzniká dvoumotorové éro" - těžce! _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
|
Zaslal: Út 30.prosinec 2008 10:26:38 Předmět: |
|
|
Kaiser napsal: | To MartinS: Jen jsme se Martine chlubili. Já jsem brzda, nestíhám. Ale zklameme všechny, kdo nám fandí. Rozhodli sme se s Michalem, že zálet bude až teploty vystoupaj nad nulu, aby nám mrazem éra nezkřehly natolik, že by nám praskla ve vzduchu.
Jinak Martine stran té tvé otázky "jak vzniká dvoumotorové éro" - těžce! |
Tak to holt půjdu s albatrosem sám Já mám volno už jen tenhle týden , který má celý mrznout a pak budu stíhat akorát víkendy, které při mém štěstí budou většinou ufoukané.......... _________________________________________
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: St 31.prosinec 2008 14:11:59 Předmět: |
|
|
Tak už je to skoro. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Čt 22.leden 2009 17:35:18 Předmět: |
|
|
Tak estli bude tuto neděli 25. 1. stejně tak krásně jako dneska, tak se Heinklové a heinklisti dočkají. Po "O", tedy cca asi kolem a okolo 13:00 by šli (snad) do vzduchu. OBA. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: So 24.leden 2009 00:49:30 Předmět: |
|
|
No dejte vědět, rád bych u toho byl ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: So 24.leden 2009 01:20:51 Předmět: |
|
|
No, už ho leštím na neděli, Roman už to má snad napucované. Počasí na neděli vypadá dobře, takže ve dvě odpoledne ( v neděli). _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|