Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Janek
Založen: 01 leden 2008 Příspěvky: 1894 Bydliště: kousek od Blatné (JČ)
|
Zaslal: St 07.leden 2009 12:43:39 Předmět: |
|
|
leguan napsal: | Sem zrovna natřel lyže na dvojplocha. Jsou 20/4cm. éro má 700gr,1000mm rozpětí, 75cm délka. Nebude se to bořit? Jo jsou z překližky natřené balakrylem, bude to klouzat?
Nebo to mám něčím namazat?
Možná jsou to blbý otázky, ale ještě jsem nelýžil, tak nevín, noooo..... |
Na ty rozměry mám někde "chytrý" článek z časopisu, bohužel nevím kde Kdybych to našel, podělím se.
Jinak ze zkušenosti: na tvrdém sněhu není problém, v prašanu se ti zaboří každé lyže, víc než na ploše pak záleží na tvaru a seřízení "geometrie", aby se při rozjezdu vynořily a začaly klouzat. A samozřejmě výkon motoru, ten rozjezd je asi jako v hodně husté trávě..
Plocha natřená balakrylem mi připadá naprosto vyhovující, spíš si ohlídej teplotu- lyže teplá z domova zpočátku namrzá a "chytá se".
U ostruhového podvozku a malého éra mi připadá 3.lyže zbytečná, ocas se zvedne okamžitě ve vrtulovém proudu, totéž při pojíždění, ale může záležet na konkrétním éru.
Můj stroj má cca 1250g a lyže 5x28cm každá, chodí to bez problému
Kluzu zdar |
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
Založen: 20 červenec 2008 Příspěvky: 292 Bydliště: Praha 13 velká ohrada
|
Zaslal: St 07.leden 2009 20:50:41 Předmět: |
|
|
Tak co extrémisti, razí zítra někdo Mám celý den volno......a lýýýže podgotoveny _________________________________________
"vzlétnout můžeš, ale přistát musíš" |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: St 07.leden 2009 21:27:22 Předmět: |
|
|
. . . . sem tam byl dneska. U baráku slunilo svítíčko, větřík jen velmi slabý. Zato na Točný jak na Severní Točně
Vítr, že gdyž sem dal tramwaj s nowým křídlem na vodu v pevném skupenství, tak sem nepotřeboval ani proud a jezdila mrcha sama Gdyž sem jí chytil, dal jí do těla (baterku) a chtěl vystoupat vstříct slunci, tak se mi odlepilo servo od směrovky. Bylo přilepené jen oboustrankou. Než sem jí dostal po zemi zpátky k autu ( byl sem línej jí nosit), ak sem měl prstíčky jak ze skla. A teď to rozebírat . . .
Za hoďku sem byl zas doma. Zítra makám, ale od pá do ne mám volno, tak snad se to umoudří.
_________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: St 07.leden 2009 22:20:25 Předmět: |
|
|
Romane, vítej do klubu přátel docenta Chocholouška
Jinak zítra taky makám, v Pá skončím odpo a do tmy to asi nestihnu, ale weekend mám volný! Tak teď už jen to počasí
(Jo a taky poskládat éro, momentálně mám vyndaný a rozebraný motor).
To Leguan: ten článek (lyže) se pořád neobjevil, jsem bordelář Ale já ho do jara najdu |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: St 07.leden 2009 22:34:58 Předmět: |
|
|
Já vám řeknu, že kdybych nemusel být v práci, taxem na kopci každý den _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
|
Zaslal: St 07.leden 2009 22:49:11 Předmět: |
|
|
Takže zejtra budu sám pacient _________________________________________
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
|
Zaslal: Čt 08.leden 2009 19:38:03 Předmět: |
|
|
Janek napsal: | Romane, vítej do klubu přátel docenta Chocholouška
Jinak zítra taky makám, v Pá skončím odpo a do tmy to asi nestihnu, ale weekend mám volný! Tak teď už jen to počasí
(Jo a taky poskládat éro, momentálně mám vyndaný a rozebraný motor).
To Leguan: ten článek (lyže) se pořád neobjevil, jsem bordelář Ale já ho do jara najdu |
Článek nehledej, byl jsem dnes u nás, když se nikdo nechtěl přidat
Lýže fungujou perfektně, upgradoval jsem na 3-článek a vydrží ve vzduchu 10 minut. Trošku zima na kolíky, jinak OK _________________________________________
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Čt 08.leden 2009 23:15:43 Předmět: |
|
|
leguan napsal: | ..Článek nehledej, byl jsem dnes u nás, když se nikdo nechtěl přidat
...Lýže fungujou perfektně... |
To je škoda.. teda né že lýže fungujou, ale že ten článek nechceš
Já už ho totiž našel
Tak kdyby někdo chtěl trochu lýžařských nápadů odjinud, je to RC Revue 2/2006. Mohu eventuelně zapůjčit, poslat kopii nebo dát na web výcuc, ono je to spíš ukecané než technické.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
|
Zaslal: Čt 08.leden 2009 23:39:36 Předmět: |
|
|
Janek napsal: | leguan napsal: | ..Článek nehledej, byl jsem dnes u nás, když se nikdo nechtěl přidat
...Lýže fungujou perfektně... |
To je škoda.. teda né že lýže fungujou, ale že ten článek nechceš
Já už ho totiž našel
Tak kdyby někdo chtěl trochu lýžařských nápadů odjinud, je to RC Revue 2/2006. Mohu eventuelně zapůjčit, poslat kopii nebo dát na web výcuc, ono je to spíš ukecané než technické.. |
Tak když už sis dal tu práci, tak já si to rád přečtu _________________________________________
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Pá 09.leden 2009 14:39:49 Předmět: |
|
|
Bude zitra na tocne snih? Bych nandal plovaky. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Pá 09.leden 2009 15:50:08 Předmět: |
|
|
Když to dobře dopadne, šel bych zítra odp. zalétnout nové épépéčko s dvěma motory. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Pá 09.leden 2009 17:16:16 Předmět: |
|
|
Když to dobře dopadne, šel bych se na to podívat a podchladit starého balzáka s jedním motorem
Hele, ale vážně- mám tam skoro nový RAY 3536, minule to netáhlo, netočilo a když jsem ho rozebral, má viditelně obroušené statorové plechy a všude na magnetech jemný kovový prach. Je problém u mě že ho provozuju v mrazu, nebo je chyba ve výrobních tolerancích (reklamace) |
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
|
Zaslal: Pá 09.leden 2009 17:42:58 Předmět: |
|
|
|
|
MichalH
|
Zaslal: Pá 09.leden 2009 23:06:17 Předmět: |
|
|
Janek napsal: | Když to dobře dopadne, šel bych se na to podívat a podchladit starého balzáka s jedním motorem
Hele, ale vážně- mám tam skoro nový RAY 3536, minule to netáhlo, netočilo a když jsem ho rozebral, má viditelně obroušené statorové plechy a všude na magnetech jemný kovový prach. Je problém u mě že ho provozuju v mrazu, nebo je chyba ve výrobních tolerancích (reklamace) | Myslím, Janku, že je to jednoznačně na reklamaci, mráz ti přece nemůže ovlivnit natolik radiální vůli, to by asi musel být sakra větší. Spíš jsou to nekvalitní ložiska, nebo jedno.
Jinak zítra okolo druhé ? Když jsem zkoušel motory toho nového épépéčka v dílně, chtělo mi proletět stropem. Vypadá to, že to bude dvoumotorové 3D _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
|
Zaslal: So 10.leden 2009 11:59:03 Předmět: |
|
|
Tož já taky dorazím, přivezu s sebou návštěvu z Klatov.
Meatbombera a Airkid (galerie na RCserveru: http://galerie.rcserver.cz/index.php ). Na ty "mikroše" se těším _________________________________________
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: So 10.leden 2009 12:58:57 Předmět: |
|
|
MichalH napsal: | ...Jinak zítra okolo druhé ? Když jsem zkoušel motory toho nového épépéčka v dílně, chtělo mi proletět stropem. Vypadá to, že to bude dvoumotorové 3D |
Dorazím bez éra (ten motor je asi fakt v p...), ale ujít si to rozhodně nenechám. Takže kolem 2.h |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: So 10.leden 2009 18:02:07 Předmět: |
|
|
Sem nasypal na web par fotek ze dneska _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: So 10.leden 2009 23:26:44 Předmět: |
|
|
Taxem narychlo splacal neco jako hydrohlizeura. Mel sem vanu od Michala, taxem to na ni postavil. Je to dolela srandovni. S trochama uprav to pujde zitra na snih
Video je tady _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Evžen
|
Zaslal: Ne 11.leden 2009 00:05:57 Předmět: |
|
|
To je parada,asi postavym taky neco podobnyho na dmychadlo! |
|
Návrat nahoru |
|
|
airkid
|
Zaslal: Ne 11.leden 2009 00:06:41 Předmět: |
|
|
bylo to nadherny politanicko.. urcite prijedeme znovu.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 11.leden 2009 00:09:04 Předmět: |
|
|
Evžen napsal: | To je parada,asi postavym taky neco podobnyho na dmychadlo! |
Je to celkem osklivy, ale stloukl sem to za vecer _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 11.leden 2009 00:10:01 Předmět: |
|
|
Leguane, posli to video ze dneska
_________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
|
Zaslal: Ne 11.leden 2009 00:27:31 Předmět: |
|
|
radekc napsal: | Leguane, posli to video ze dneska
|
Si hocijaký nedočkavy
Zejtra.......musím to zmenšit. má to 8,5GB _________________________________________
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 11.leden 2009 01:03:40 Předmět: |
|
|
leguan napsal: | radekc napsal: | Leguane, posli to video ze dneska
|
Si hocijaký nedočkavy
Zejtra.......musím to zmenšit. má to 8,5GB |
Tak jó nóóóó
heheh _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 11.leden 2009 01:09:31 Předmět: |
|
|
Posílám na web fotky od Janka, co dneska nafotil _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
StepanS
Založen: 02 leden 2008 Příspěvky: 369 Bydliště: Praha Pankrác
|
Zaslal: Ne 11.leden 2009 18:10:16 Předmět: |
|
|
radekc napsal: | Taxem narychlo splacal neco jako hydrohlizeura.... |
Jééé to je sranda..! Z čeho je ta vana?? Mám doma jednu plechovku s převodovkou, vrtulí a i SS reglem (pozůstatek z easyglidera) tak bych to taky mohl přimontovat na nějakou polystyrenovou desku...když nemám hydropána, že bych s váma mohl chodit aspoň "klouzat" _________________________________________ Phoenix Classic EP, Multiplex Acromaster, Zlín 226 LM-model, kanál 65, JETI Duplex |
|
Návrat nahoru |
|
|
leguan
|
Zaslal: Ne 11.leden 2009 19:44:14 Předmět: |
|
|
radekc napsal: | leguan napsal: | radekc napsal: | Leguane, posli to video ze dneska
|
Si hocijaký nedočkavy
Zejtra.......musím to zmenšit. má to 8,5GB |
Tak jó nóóóó
heheh |
Máš to tam 11min, 23MB
Komu se nechce čekat, tak video je tady: http://www.ikarus.estranky.cz/clanky/videa/letani-s-mikromodely-na-tocne _________________________________________
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: St 14.leden 2009 22:14:56 Předmět: |
|
|
Ahojte, poslal sem na web radu fotek a videi z vikendu. Stoji to za to, abyste je shledli _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Janek
|
Zaslal: Čt 15.leden 2009 17:54:36 Předmět: |
|
|
radekc napsal: | Ahojte, poslal sem na web radu fotek a videi z vikendu. Stoji to za to, abyste je shledli |
Myslím že to stojí vždycky (skoro). Tentokrát zejména videa velmi vydařená
Počasí na p.r.d., ale zítra bych asi vyrazil "lyžovat" ..dokud je na TC nějaký sníh. Nejspíš tradičně kolem 2.h. |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Čt 15.leden 2009 20:50:51 Předmět: |
|
|
StepanS napsal: | radekc napsal: | Taxem narychlo splacal neco jako hydrohlizeura.... |
Jééé to je sranda..! Z čeho je ta vana?? Mám doma jednu plechovku s převodovkou, vrtulí a i SS reglem (pozůstatek z easyglidera) tak bych to taky mohl přimontovat na nějakou polystyrenovou desku...když nemám hydropána, že bych s váma mohl chodit aspoň "klouzat" |
Vanu sem dostal jiz davno od pana s fajfkou _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
|