Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
helium
|
Zaslal: So 27.červen 2009 18:36:19 Předmět: proxima II |
|
|
tak v pátek mi ta kráska konečně dorazila domu ... už se těším až dorazí i zbytek ( motor, serva, regl.... ) a budu to moct začít kompletovat ....
takže pánové mazáci těšte se, budu potřebovat rady ... hodně rad.... _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: So 27.červen 2009 20:21:15 Předmět: |
|
|
Kdybys mi to trochu přiblížil.... Stydím se, ale nevím, co Proxima je.
_________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: So 27.červen 2009 22:09:24 Předmět: |
|
|
Skoro tři metry, je to tedy kousek! _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivan
|
Zaslal: Po 29.červen 2009 15:31:05 Předmět: |
|
|
No to bude nejmíň na dvě igelitky
.... jen žertuji .... _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: Po 29.červen 2009 21:43:49 Předmět: |
|
|
tichotam .....
hergot nestrašte, stačí že se strašim sám _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Po 29.červen 2009 21:52:45 Předmět: |
|
|
helium: klid, na Točný je vždycky dost lidí ochotných ti to pomoct ... posbírat _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Accipiter Badius v tuningu, stříďák, osvětlení
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: Čt 02.červenec 2009 14:40:24 Předmět: |
|
|
tak, první otázka:
čím mám přilepit přepážky do trupu? přepážky jsou překližka, trup laminát.
druhá:
zkusmo jsem nasadil výškovku na směrovku a výškovka je nakřivo ( dost ), budu muset zbrousit dosedací plochu, ale asi tak o 1mm. a to by už imho dost oslabilo materiál, takže to budu muset vypodložit na druhý straně .. otázka je čím? mám tam tát nějakej tmel ( jakej? ) nebo vytvořit nějaký klín z něčeho ( čeho? ) a ten šoupnout mezi výškovku a směrovku? _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: Čt 02.červenec 2009 16:53:52 Předmět: |
|
|
helium napsal: | tak, první otázka:
čím mám přilepit přepážky do trupu? přepážky jsou překližka, trup laminát.
druhá:
zkusmo jsem nasadil výškovku na směrovku a výškovka je nakřivo ( dost ), budu muset zbrousit dosedací plochu, ale asi tak o 1mm. a to by už imho dost oslabilo materiál, takže to budu muset vypodložit na druhý straně .. otázka je čím? mám tam tát nějakej tmel ( jakej? ) nebo vytvořit nějaký klín z něčeho ( čeho? ) a ten šoupnout mezi výškovku a směrovku? |
Trup je laminát, tak bych ho zdrsnil a přepážky lepil buď epoxydem nebo purexem.
Výškofka a směrofka je podle výrobce klasické balzové konstrukce. Křivá je jak Je natažená, potlačená, skloněná na stranu Jestli je potlačená nebo natažená a potřebuješ klín, použil bych na klín zaze balzu a vybrousil ho. Je ale otázkou, jestli se ti křivost výškofky jen nezdá Není třeba po nasazení na směrofku v nule s křídlem Pak se ti třeba může zdát, že je oproti trupu bez křídla křivě _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: Čt 02.červenec 2009 17:38:04 Předmět: |
|
|
vejškovka je nakloněná na stranu, potvora jedna, a nezdá se mi to, pravoúhloměr ( klasickej školní trojůhelník ) ukazuje že to 90 stupňů není ani když to přemlouvá
epoxid, hmm, to neni špatnej nápad _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: Po 24.srpen 2009 09:42:29 Předmět: |
|
|
tadáááá, proxima ne konečně skoro celá .... zítra poslední vychytávky, a ve středu panenskej let ...
pánové, kdo bude ve středu odpoledne na letišti, aby mě utěšoval, až z toho udělám hromádku třísek? _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
helium
|
Zaslal: So 19.září 2009 19:53:57 Předmět: |
|
|
Tak, proxima dneska byla poprvé ve vzduchu a docela se jí tam líbilo.
Večer se vítr uklidnil, a já začal laborovat s myšlenkou že to hodim.
Tímto bych chtěl poděkovat panu Firmanovi že mi a) dodal odvahu, b) hodil mi jí
teď ještě dochytat mouchy _________________________________________ ... bude hůř |
|
Návrat nahoru |
|
|
|