Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
_Mirek_
|
Zaslal: Po 28.březen 2011 00:21:35 Předmět: Modelářské prodejny - Praha |
|
|
Dobrý večer,
mohli byste mi prosím dát někdo typ modelářskou prodejnu v Praze, kde mají velký výběr balzových lišt a náběžných hran? Pecka-Modelář tenhle sortiment nemá a na webu se mi náběžnou lištu nechce kupovat. Ta moje má rozměry 10x6mm, ale jestli to je č.1, 2, 3... nevím.
předem díky
Mirek |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Po 28.březen 2011 00:26:11 Předmět: |
|
|
S Mirkem jsem si ted psal v knize navstev. Ma problem s 40Mhz soupravou. Mirku, vyzkousejte dosah, jak jsem tam psal. Nebo prijdte. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Po 28.březen 2011 00:41:57 Předmět: |
|
|
Jinak, k tem nabezkam, pri mem prvnim vytvoru jsem hodne resil nabezne a odtokove hrany, praxe je ale jednodussi nez by se mohlo zdat. Pokud nejde moc o vzhled, tak to jde i prelepit, vypenit a lita to... jak jednoduche.. Urcite se pripoji zkusenejsi debateri. Poslete fotku, jak to vypada. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
_Mirek_
|
Zaslal: Po 28.březen 2011 01:00:46 Předmět: Rádio 40Mhz |
|
|
radekc napsal: | S Mirkem jsem si ted psal v knize navstev. Ma problem s 40Mhz soupravou. Mirku, vyzkousejte dosah, jak jsem tam psal. Nebo prijdte. |
Zkoušel jsem rušení. smotaná anténa přijímače, zasunutá anténa rádia. Zkouška proběhla přes 20 cm tlustou nosnou zeď v paneláku. Chovalo se to naprosto spolehlivě. |
|
Návrat nahoru |
|
|
_Mirek_
|
Zaslal: Po 28.březen 2011 01:11:32 Předmět: Hrany |
|
|
radekc napsal: | Jinak, k tem nabezkam, pri mem prvnim vytvoru jsem hodne resil nabezne a odtokove hrany, praxe je ale jednodussi nez by se mohlo zdat. Pokud nejde moc o vzhled, tak to jde i prelepit, vypenit a lita to... jak jednoduche.. Urcite se pripoji zkusenejsi debateri. Poslete fotku, jak to vypada. |
To nepůjde vypěnit. Je to klasický žebrovaný balzový křídlo.
https://picasaweb.google.com/miroslav.zajic/Nehoda
Naposledy upravil _Mirek_ dne Po 28.březen 2011 01:28:54, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Po 28.březen 2011 01:12:39 Předmět: Re: Modelářské prodejny - Praha |
|
|
_Mirek_ napsal: | Dobrý večer,
mohli byste mi prosím dát někdo typ modelářskou prodejnu v Praze, kde mají velký výběr balzových lišt a náběžných hran? Pecka-Modelář tenhle sortiment nemá a na webu se mi náběžnou lištu nechce kupovat. Ta moje má rozměry 10x6mm, ale jestli to je č.1, 2, 3... nevím.
předem díky
Mirek |
Polena v Radotíně, má taky www. s prodejní dobou. Jinak se to dá samozřejmě nařezat a vybrousit z prkýnka. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
_Mirek_
|
Zaslal: Po 28.březen 2011 19:49:28 Předmět: Re: Modelářské prodejny - Praha |
|
|
_Mirek_ napsal: |
|
Tak tu náběžku vyrobím z prkýnka. Snad všichni prodejci berou zboží od Pelikána. A Pelikán a ani jeho dodavatel můj rozměr a rádius nemají. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalS
Založen: 20 listopad 2010 Příspěvky: 194 Bydliště: Barrandov
|
|
Návrat nahoru |
|
|
_Mirek_
|
Zaslal: Po 28.březen 2011 23:18:29 Předmět: |
|
|
Díky. To vypadá jako zajímavá prodejna s vlastním sortimentem, tedy ne prodejce zboží od fy Pelikán |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalS
|
Zaslal: Po 28.březen 2011 23:40:20 Předmět: |
|
|
_Mirek_ napsal: |
Díky. To vypadá jako zajímavá prodejna s vlastním sortimentem, tedy ne prodejce zboží od fy Pelikán |
Tak teď jsi tomu dal , Marcel Hladík majitel HVP Model, právě dodává Pelikánovi dřevo takže opravdu jeho zboží neprodává ale naopak. V obchodě je taková milá paní a ta ti určitě pomůže, vedle tam maj hned pilu kde to řežou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
_Mirek_
|
Zaslal: Út 29.březen 2011 08:49:07 Předmět: |
|
|
MichalS napsal: | _Mirek_ napsal: |
Tak teď jsi tomu dal , Marcel Hladík majitel HVP Model, právě dodává Pelikánovi dřevo takže opravdu jeho zboží neprodává ale naopak. V obchodě je taková milá paní a ta ti určitě pomůže, vedle tam maj hned pilu kde to řežou. |
Tak snad jsem se nikoho nedotknul
Včera jsem přeměřoval balzu, kterou jsem koupil v jednom modelářském obchodě v Čestlicích. Prodavači jsem dal vzorek (odlomenej kus křídla) a říkám mu, že přesně tuhle sílu chci. Až doma jsem zjistil, že jsem místo 2mm dostal 2,5 mm. Ten prodavač si to ani nezměřil posuvkou, kterou měl na pultu, a já bohužel taky ne, a hned s tou třískou šel k regálu a od oka to zkoušel přikládat. Pak vytáhnul strašlivě pokroucenej kus dřeva (byl do vrtule), který se snažil prodat, pak to zkusil znovu. Tentokrát to bylo do písmene "U". Do třetice vytáhnul rovný, ale silnější. U toho samého prodejce, ale v jiné prodejně jsem koupil Li-Pol Aku, který měl mizerně propájené vývody ze článků a nefungoval. Při manipulaci a hledání problému na mě černý kablík vypadnul. Nebyl připájený. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalS
|
Zaslal: Út 29.březen 2011 09:29:28 Předmět: |
|
|
_Mirek_ napsal: | MichalS napsal: | _Mirek_ napsal: |
Tak snad jsem se nikoho nedotknul
Včera jsem přeměřoval balzu, kterou jsem koupil v jednom modelářském obchodě v Čestlicích. Prodavači jsem dal vzorek (odlomenej kus křídla) a říkám mu, že přesně tuhle sílu chci. Až doma jsem zjistil, že jsem místo 2mm dostal 2,5 mm. Ten prodavač si to ani nezměřil posuvkou, kterou měl na pultu, a já bohužel taky ne, a hned s tou třískou šel k regálu a od oka to zkoušel přikládat. Pak vytáhnul strašlivě pokroucenej kus dřeva (byl do vrtule), který se snažil prodat, pak to zkusil znovu. Tentokrát to bylo do písmene "U". Do třetice vytáhnul rovný, ale silnější. U toho samého prodejce, ale v jiné prodejně jsem koupil Li-Pol Aku, který měl mizerně propájené vývody ze článků a nefungoval. Při manipulaci a hledání problému na mě černý kablík vypadnul. Nebyl připájený. |
V pohodě, jen jsem se pobavil, obchodníci jsou někdy pěkně mazaný lišky, já když jsem začínal, tak jsem taky často naletěl na nesmyslně vysoký ceny a mizernou kvalitu. Tady kdo už lítá delší dobu, většinou kupuje Lipolky a elektroniku v číně v Hobby kingu, kde stojej
nepoměrně méně. Mrkni na to: http://www.hobbyking.com/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivan
|
Zaslal: St 30.březen 2011 10:11:41 Předmět: Re: Modelářské prodejny - Praha |
|
|
_Mirek_ napsal: | Dobrý večer,
předem díky
Mirek |
Slušný sortiment míval a možná ještě má Modelář Vaňouch v Korunovační a také Houška v Karlíně ... ale dlouho jsem tam nebyl. _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
_Mirek_
|
Zaslal: Ne 03.duben 2011 16:20:40 Předmět: Re: Modelářské prodejny - Praha |
|
|
Ivan napsal: | _Mirek_ napsal: | Dobrý večer,
předem díky
Mirek |
Slušný sortiment míval a možná ještě má Modelář Vaňouch v Korunovační a také Houška v Karlíně ... ale dlouho jsem tam nebyl. |
Tak a éro je opravený a doufám, že to bude létat. Naposledy jsem podobnou modelařinu dělal před dvaceti lety. Poškozené části jsem komplet odřezal, udělal šablonu žebra a ze dvojky balzy vymodeloval nové. Náběžku jsem vybrousil z šestky balzy. Potáhnul jsem to japanem a začal lakovat. Bohužel v OBI jsem si spletl ředidlo a místo C6001 jsem si přinesl S6001. Po smíhání s lakem to provede "divy", ale opakovat to nebudu. Nakonec jsem pro lepicí i napínací použil C6000. Fungovalo to. Papír je vypnutý. Bohužel se mi to nepovedlo dokonale bez varhánků. Tak jsem snad v toleranci. Jen nevím, jak dosáhnout lesklého povrchu papíru. Původní potah byl totiž lesklý a nejspíš i mnohem pevnější než ten, který jsem vyrobil já... Ví někdo, jak na to? díky |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 03.duben 2011 18:41:53 Předmět: |
|
|
Tak teď už do vzduchu
Jinak, byl jsem v Baumaxu na Chodově a mají tam výběr z balzy až mně zrak přecházel. Od tenoučký do 1cm. _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
_Mirek_
|
Zaslal: Ne 03.duben 2011 21:25:21 Předmět: |
|
|
radekc napsal: | Tak teď už do vzduchu
Jinak, byl jsem v Baumaxu na Chodově a mají tam výběr z balzy až mně zrak přecházel. Od tenoučký do 1cm. |
Hurá hurááááá. Letělo. Plachtilo, zatáčelo... Ale poslední přistání se opět nepovedlo. Strmá klesavá spirála... Zmatení stran LEVÁ/PRAVÁ. Elegantní hvězda přes křídlo.... utržená směrovka, propíhnuté křídlo mezi 2 - 3 žebrem. Jdu lepit.
Díky za typ s Bauhausem |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
|
Zaslal: Ne 03.duben 2011 22:12:55 Předmět: |
|
|
_Mirek_ napsal: | .....Díky za typ s Bauhausem | Baumax _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
_Mirek_
|
Zaslal: So 09.duben 2011 21:43:59 Předmět: hotovo |
|
|
Tak a je hotovo. Pořidil jsem si konečně standardní vybavení. Rádio Spektrum DX7, Nabíječka Equilibrium 3.0, zatím mám jen jeden LiPol Turnigy 1600mAh, ale další jsou na cestě. Při krátkém testu motoru se nějak zahřívaly dráty. Ten kdo to stavěl, asi nepočítal s takovými proudy, dal je příliš tenké. Zřejmě budu muset motor připájet rovnou k regulátoru nějakými silnějšími kabely |
|
Návrat nahoru |
|
|
|