Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
bedřich Anonymní
|
Zaslal: St 29.srpen 2007 11:52:39 Předmět: Helmut letadlo |
|
|
Ahoj moc se mi líbí letadlo Helmut a chtel bych si ho postavit Ale nikde jsem nenašel Plánek Nemáte ho někdo nebo nevíte kde bych ho sehnal ? Moc bych vam za to byl vděčný dikec Bedřich |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Čt 30.srpen 2007 11:56:17 Předmět: Re: Helmut letadlo |
|
|
bedřich napsal: | Ahoj moc se mi líbí letadlo Helmut a chtel bych si ho postavit Ale nikde jsem nenašel Plánek Nemáte ho někdo nebo nevíte kde bych ho sehnal ? Moc bych vam za to byl vděčný dikec Bedřich | Ahoj Bedřichu, letadlo se nejmenuje Helmut, Helmut je pilot (podle sveřepého germánského výrazu figurky). Jako předloha posloužil ultralight Rans Chaos v otevřené verzi bez kabiny. Plánek skutečného letadla vyšel V Model Hobby Magazinu ( číslo nevím), ale mám ho , jen jsem ho někomu půjčil. Když ho získám zpátky, můžu ti to půjčit. Určitě se ale dá najít na internetu minimálně třípohledový plánek. Už si ho pstavil kolega modelář taky, letové vlastnosti jeho modelu jsou úplně stejné. Na to jaká je to bednička úžasně plachtí a umí základní akrobatické prvky. Celý je postaven z šestimilimetrového extrudovaného polystyrenu, v křídle je asi do třetiny uhlíková trubka 5 mm.Nevím odkud jsi, ale letadlo beru většinou sebou na Točnou, tam je tedy občas k vidění. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Pá 31.srpen 2007 11:01:57 Předmět: |
|
|
Já jsem z Brna ale to je jedno dikec za rady jen sem myslel že je to z balsy tím líp depronu mám plno |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bedřich Anonymní
|
Zaslal: Pá 31.srpen 2007 12:05:31 Předmět: |
|
|
No ale na internetu sem ho nenašel Rnas Chaos vubec jakoby neexistoval |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bedřich Anonymní
|
Zaslal: Pá 31.srpen 2007 12:14:36 Předmět: |
|
|
No teda našel ale ne RC |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Pá 31.srpen 2007 16:11:43 Předmět: |
|
|
Bedřich napsal: | No ale na internetu sem ho nenašel Rnas Chaos vubec jakoby neexistoval |
Je to Rans S-9 Chaos _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
Anonymní
|
Zaslal: So 01.září 2007 20:26:31 Předmět: |
|
|
To uz sem taky zjistil ale nenašel RC |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: So 01.září 2007 23:00:10 Předmět: |
|
|
Anonymous napsal: | To uz sem taky zjistil ale nenašel RC | Bedřichu, při stavbě jsem vycházel z plánu skutečného letadla, zvolil jsem si zmenšení podle svých představ a osadil RC , o plánku modelu nevím. Pokud stavím nějakou polomaketu vždy vycházím z plánu skutečného letadla, modelářské plánky nevyužívám.Dokumentace letadla vyšla v MHM 5/2005. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
Anonymní
|
Zaslal: So 08.září 2007 12:09:08 Předmět: |
|
|
Jo ještě sorry že tak otravuju ale podle ceho jste se inspiroval při stavbje toho hydroplanu ? jakim letadlem nebo plánkem ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: So 08.září 2007 21:27:43 Předmět: |
|
|
Anonymous napsal: | Jo ještě sorry že tak otravuju ale podle ceho jste se inspiroval při stavbje toho hydroplanu ? jakim letadlem nebo plánkem ? | Tak to je moje ryzí fantazie - samozřejmě jsem nevymyslel trakař, letadel podobné koncepce je spousta.Pokud bys chtěl stavět jednoduchou létající loď, doporučuji Dornier Wal. Pokud trochu ustoupíš od maketovosti, můžeš na pylon umístit jen jeden motor vyosený takových sedm stupňů nahoru. Při stavbě mého hydroplánu jsem se snažil udělat člunový trup co nejširší, křídlo o malém rozpětí a malé štíhlosti (hluboké), abych se obešel bez pomocných plováčků.Dornier stabilitu řeší bočními plováky přilepenými k trupu - kolega to taky tak vyřešil a funguje to. A nevykej mi, připadám si pak jako stařec. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
bedřich Anonymní
|
Zaslal: So 15.září 2007 19:22:57 Předmět: |
|
|
OK dikec a sorry za vykani |
|
Návrat nahoru |