Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MartinS
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 175 Bydliště: Praha - Braník
|
Zaslal: Po 28.leden 2008 22:56:10 Předmět: Variace na japonské téma ... |
|
|
Zdravím všechny,
takže představuji svýj druhý výtvor ... další mluno do mé stáje ... doufám, že vydrží. Má své mouchy, udělal jsem při stavbě spoustu blbostí počínaje špatných zapojením křídélek, takže do první bouračky, kdy to předělám, nemám klapky ... nepovedly se výsostné znaky, bojím se, že ocas je moc malý atd. A doufám, že už všichni zapoměli co jsem tvrdil, že to bude, protože prostě vyšel "bednojd" ... no mě se líbí
Vhledem k špatné předpovědi na víkend udělám zálet asi ve středu dopoledne ... jsem zvědav
Rozpětí 1m, letová váha cca 600g, motor Dualsky 200W
A teď pár fotek ...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
aleš
Založen: 02 červen 2007 Příspěvky: 82 Bydliště: Praha 9 - Horní Počernice
|
Zaslal: Po 28.leden 2008 23:26:54 Předmět: |
|
|
to vypada vic nez dobre.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: Po 28.leden 2008 23:30:03 Předmět: |
|
|
Já jsem hlavně zvědavej, jak bude lítat ... prkno Ruďoch lítá výborně, tady se teď trošku bojim ...
No ať se ti daří se stavbou |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Út 29.leden 2008 14:39:02 Předmět: |
|
|
S tím motorem to musí lítat i kdyby to nechtělo. Když si bude každý na Točné stavět co ho napadne, u prodejců hotových modelů nebude mít Točná asi dobrý zvuk. Vypadá to opravdu japonsky - hlavně s tím Žaponcem u kniplu. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: Út 29.leden 2008 14:58:13 Předmět: |
|
|
No po zkušenostech se Stearmanem radši přemotorovávám
Michale, až budou prodejci hledat viníka, tak tě rádi obětujeme ... jsme vedeni tvou radou a příkladem ... byť stále nedosahujeme Tvých kvalit |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vosy
|
Zaslal: Út 29.leden 2008 19:39:46 Předmět: |
|
|
Naštěstí jsou i tací nýmandi (prosím nejmenovat), které vlastní stavba děsí a rádi vezmou za vděk i hotovkama, že? _________________________________________ Sea Bee, 2T 8,5 ccm ASP
Mustang P-51B, LM
Accipiter Badius v tuningu, stříďák, osvětlení
Pidivrtulník PicooZ |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: Út 29.leden 2008 21:46:57 Předmět: |
|
|
MartinS napsal: | No po zkušenostech se Stearmanem radši přemotorovávám
Michale, až budou prodejci hledat viníka, tak tě rádi obětujeme ... jsme vedeni tvou radou a příkladem ... byť stále nedosahujeme Tvých kvalit | Stearman měl motoru dost, asi to nebyla nejšťastnější konstrukce. Docela by mne zajímalo, jestli někomu jinému lítá bez problémů.Co jsem viděl jeho bouračky, řekl bych, že jsi za ně skoro nemohl ( i když u těch mladých kluků člověk neví ). _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: St 30.leden 2008 15:06:56 Předmět: |
|
|
Tak podávám report ze záletu:
Žapončík prošel třemi starty a třemi "přistáními" z čehož plyne, že úplná katastrofa to nebyla (čímž jsem odradil krvechtivé čtenáře od dalšího čtení). První let byl hodně hardcore. Z pojíždění na zemi člověk prd pozná, ale samo jsem měl těžiště moc vzadu (byť už teď mám v čumáku železářství) a díky krátkému trupu to bylo šíleně citlivé. Naštěstí silný motor je silný motor, takže kdykoliv to vypadalo zle, prostě jsem přidal plyn a zlehoučka přitáhl. Přistání jsem zkoušel několikrát, přesto to nevyšlo, prostě zůstal vyset cca metr nad zemí a dolů se mu ne a ne chtělo, až přišlo očekávané, levé křidlo mrsklo pod sebe, pád, hvězda. Naštestí malá výška, malá rychlost, takže krom jedné prasklinky na ocasu beze škod. No a pak jsem postupně přidával železo a zmenšoval výchylky hlavně výškovky až byl třetí let už docela ucházející (přesto by to chtělo ještě víc železa ... bude z toho časem létající kladivo) ... jen ta přistání byla plus mínus pořád stejná ... s plynem nechtěl klesat a bez plynu ta efektní přistávací vývrtka ...
Tož opravim, koupim někdě pořádné olovo (nemá někdo tip ? Vosy radil pneuservis, ale jednou jsem neuspěl a podruhé to ještě nezkusil ... a rybářské potřeby nikde v dosahu nemám) a hurá zase na letiště ...
Souběžně provedl zálet Matyldinýho draka, ale vzhledem k panujícímu téměř bezvětří to bylo víc o běhání než lítání ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: St 30.leden 2008 20:42:31 Předmět: |
|
|
Předně gratuluju k novostavbě a k záletu. Já mám připraveny tři ( slovy 3) éra k záletu, ale na letisko se dostanu nejdřív v pondělí a to zas určitě začnou padat ho.na s hákama a foukat minimálně tajfun. Martine nevím gde bydláješ, ale já sem v pneuservisu celkem uspěl a mám doma asi půl kila olova. Bude ti to stačit? Klidně se s tebou podělím. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: St 30.leden 2008 21:10:53 Předmět: |
|
|
Seš ďábel ... tři letadla ... ty a Michal jste vážnou konkurencí čínských velkovýroben
No nějaké olovo bych uvítal, určitě se nějak potkáme ... já dneska z nouze koupil broky, takže zrovna teď mám v zásadě vyřešeno ... ještě musím vymyslet, jak je tam dát, abych z toho neměl chrastolet |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaiser
|
Zaslal: St 30.leden 2008 21:22:50 Předmět: |
|
|
No vono to s tou konkurencí čajny není až tak horký. Jedno éro k záletu je opravenej MiG3, druhý je vyzbrojený FW190, kterého jsem sice nestavěl, ale dostal jsem ho po menším kreši a opravil a vyzbrojil a to třetí je vnitrolet - dvouplocha FireHawk - právě od mejd in čajna. Koupil jsem ho už vyřezaného a slepit ho byla otázka dvou dnů. Pak ještě chvilku práce s vyzbrojením a teď už jenom čekáme, a čekáme, a čekáme. Nějaký to olovo nasypu do auta a bude tak pořád k dispozici, tak se když tak přihlaš, až se uvidíme. _________________________________________ Elektrovětroň MATES s osvětlením, MOHAWK, hydroplány: 1.Saro Cloud litl, 2. SARO CLOUD big, 3.HOGO,MiG 3, větroň TOM z balzy a papíru a s motorem,šídlo F22, F4-U Corsair z EPP, dvouplocha z EPP typ "co dům dal",AirBába, P-82 TWIN Mustang, Me Bf 109E od StyroKitu a VLAJKOVÁ LOĎ - noční stihač - HEINKEL 219 UHU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: St 30.leden 2008 21:26:11 Předmět: |
|
|
Super, dík ...
Ten FW co je zač ? A na MiGa se těšim, ten se ti moc poved |
|
Návrat nahoru |
|
|
MichalH
|
Zaslal: St 30.leden 2008 21:46:04 Předmět: |
|
|
Kdybyste zkusili před osazováním servy ,baterkou atd. trošku s těmi věcmi v trupu (nebo provizorně na trupu) šíbovat, možná byste nemuseli shánět olovo. ( S výjimkou Martinova Japonce bez čumáku). (Případně trochu šetřit vahou na zadku a nedimenzovat to jako náklaďák). Jo a radit i pošklebovat se můžu, už mi bylo šedesát. _________________________________________ MichalH |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: St 30.leden 2008 21:52:53 Předmět: |
|
|
Co by to bylo za stíhačku bez olova !!! A jak bez čumáku, maličkej vykukuje |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivan
|
Zaslal: St 30.leden 2008 21:57:55 Předmět: |
|
|
MichalH napsal: | Jo a radit i pošklebovat se můžu, už mi bylo šedesát. |
To je teď až od šedesáti Já se domníval, že stačí padesát a návštěva Ruska
Jinak k tématu džapončík je hezkej, ale doporučuji létat jen když bude Helmut na zemi, i když to jsou mocnosti Osy. A olovo by na Helmuta mohlo platit _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: St 30.leden 2008 23:34:57 Předmět: |
|
|
Fotka ze záletu (samo před prvním startem ... pro jistotu):
A střeva a nouzové železářství uvnitř
|
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: Čt 31.leden 2008 17:04:33 Předmět: |
|
|
Michale, tos mi nasadil brouka do hlavy ... ONO TO FAKT NEMÁ ČUMÁK ... ale odpovídá to ídeové předloze ...
No olovo jsem už sehnal (další pneuservis už neodolal mým andělským očím a příslibu využívání jejich služeb ), takže čumák dodělávat NEBUDU !!! |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: Ne 03.únor 2008 21:10:03 Předmět: |
|
|
Tak musím po dnešním dopoledni konstatovat, že jsem spokojen ... lítá to pěkně, jen je hold znát ten krátký trup. Malá kolečka mají problém s naším hrubým letištěm, ale to se dá snadno vyřešit ... aneb BANZAI |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivan
|
Zaslal: Ne 03.únor 2008 21:24:55 Předmět: |
|
|
Sice nevím co je to Banzai, ale lítá ti to hezky. A hlavně je to samo domo a to je na tom to krásný _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
radekc
Založen: 01 červen 2007 Příspěvky: 3055 Bydliště: Praha - Zbraslav
|
Zaslal: Ne 03.únor 2008 21:41:02 Předmět: |
|
|
Taky musim rict ze to lita a vypada to moc hezky!!!!!
Video je na webuuuu _________________________________________ SUPER VEDLYBA 990mm (Turnigy 2217 20turn 860kv s 9x5) 560gr. bez bat., 720gr. s bat. Tah motoru 640gr. | Vedlyba s kabinou, křídlo si bere od Super Vedlyby | Mini Vedlyba 800mm (KDA22-10S) osvětlená | Midi Vedlyba 1200mm na focení - momentálně v rozsypu | Hornoploch od Michala | Aero Cruiser (čeká na podvozek) | Easy Glider s olovem a háčkem na vlekání - už pár let neletěl | Krabicoid s křídlem od Vedlybusa Pilatusa - momentálně bez motoru |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: Ne 03.únor 2008 21:46:08 Předmět: |
|
|
Pěkné ... příště zkusím přistát lépe
Ivane, Banzai byl japonský výlečný pokřik ... něco jako britské Tally Ho, neměcké Pauke Pauke případně ruské Za ródinu |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ivan
|
Zaslal: Po 04.únor 2008 10:32:09 Předmět: |
|
|
MartinS napsal: | Pěkné ... příště zkusím přistát lépe
Ivane, Banzai byl japonský výlečný pokřik ... něco jako britské Tally Ho, neměcké Pauke Pauke případně ruské Za ródinu |
Díky za vysvětlení, jsem zase o něco málo chytřejší , ale bohužel jen do doby, než to zapomenu _________________________________________ DHC 2 Beaver , S.E.5.a, PT-17 Super Stearman, Glastar a nějaké další poletuchy |
|
Návrat nahoru |
|
|
MartinS
|
Zaslal: Po 04.únor 2008 10:36:54 Předmět: |
|
|
Myslím, že i bez této informace se dá docela spokojeně žít a dokonce i lítat |
|